Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέθανε ο θρυλικός Γκόρντον Μπανκς! Είχε “σταματήσει” τον Πελέ

Πέθανε ο θρυλικός Γκόρντον Μπανκς! Είχε “σταματήσει” τον Πελέ
@stokecity

Το αγγλικό ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- πενθεί για το χαμό του θρυλικού, Γκόρντον Μπανκς. Σε ηλικία 81 ετών “έφυγε” ο κορυφαίος παλαίμαχος τερματοφύλακας, που έμεινα στην… ιστορία για την απόκρουση σε κεφαλιά του Πελέ.

Θλίψη στο αγγλικό ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γκόρντον Μπανκς, ενός από τους διασημότερους τερματοφύλακες στην Ιστορία του αθλήματος.

Ο 81χρονος Μπανκς άφησε χθες το βράδυ την τελευταία του πνοή, όπως σχετικά ανακοίνωσε η Στόουκ Σίτι, με την οποία είχε κάνει σπουδαία καριέρα τη δεκαετία του 1970.

Ο Μπανκς ήταν τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, όταν τα «τρία λιοντάρια» κατέκτησαν το Μουντιάλ του 1966. Το 1970, έκανε τη λεγόμενη απόκρουση του αιώνα σε κεφαλιά του Πελέ απέναντι στην μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία.

Ο Γκόρντον Μπανκς αγωνίστηκε με το εθνόσημο 73 φορές, από το 1963 μέχρι το 1972, ενώ σε συλλογικό επίπεδο υπερασπίστηκε τις εστίες των Τσέστερφιλντ, Λέστερ, Στόουκ, Φορτ Λόντερντεϊλ και Σεντ Πάτρικ.

Το 1972 επιστρέφοντας από προπόνηση της Στόουκ είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του που του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Του έγιναν περίπου 300 ράμματα και οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το δεξί του μάτι, κάτι που του στοίχισε τελικά και το τέλος της καριέρας του.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις