Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πρεμιέρα για το Nations League! Τα πρώτα αποτελέσματα της διοργάνωσης – videos

Πρεμιέρα για το Nations League! Τα πρώτα αποτελέσματα της διοργάνωσης – videos
ΦΩΤΟ UEFA

Με το σημαντικότερο παιχνίδι της βραδιάς, ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία να ολοκληρώνεται με το “φτωχό” 0-0, ξεκίνησε το Nations League, η νέα διοργάνωση της UEFA, που ήρθε για να αντικαταστήσει τα φιλικά παιχνίδια και θα “χαρίσει” τέσσερα από τα “εισιτήρια” για την επόμενη τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ήττα για την Κύπρο στη Νορβηγία.

Πρεμιέρα για το UEFA Nations League, τη νέα διοργάνωση για τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Ευρώπης, μέσα από την οποία τέσσερις χώρες θα πάρουν την πρόκριση για το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της βραδιάς, έφερε αντιμέτωπες τη Γερμανία με τη Γαλλία, με αμφότερες να μην βρίσκονται σε πολύ καλή βραδιά, πλην των τερματοφυλάκων τους, αφού τόσο ο Νόιερ, όσο και ο Αρεόλα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για το τελικό 0-0.

https://www.youtube.com/watch?v=dUCue3ddNcg

Ήττα για την Κύπρο στη Νορβηγία

Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, η Κύπρος γνώρισε εύκολη ήττα από τη Νορβηγία εκτός έδρας, στην πρεμιέρα της στο Nations League, όπου βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία (League C), όπως και η Ελλάδα. Ο Στέφαν Γιόχανσεν αποδείχθηκε σε “δήμιο” των Κυπριών, αφού σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στο 21ο και το 43ο λεπτό της αναμέτρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=G7zxBN8iijY

“Σάρωσε” η Ουαλία – Μεγάλο διπλό η Ουκρανία

Σε άλλα παιχνίδια της πρώτης βραδιάς του Nations League, η Ουαλία ήταν “ισοπεδωτική” στο Κάρντιφ και συνέτριψε με 4-1 την Ιρλανδία, χάρη σε γκολ των Λόρενς, Ράμσεϊ, Ρόμπερτς και Μπέιλ, με τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, να πετυχαίνει με γκολάρα το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

https://www.youtube.com/watch?v=XJQ0oi_LKI4

Την ίδια ώρα, σε ένα από τα ντέρμπι της πρεμιέρας, η Ουκρανία έφυγε με μεγάλο διπλό 1-2 από την έδρα της Τσεχία, χάρη σε γκολ των Κονοπλιάνκα (45′) και Ζιντσένκο (93′), που ολοκλήρωσαν την ανατροπή στις καθυστερήσεις του ματς, αφού ο Σικ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους Τσέχους, μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα. Ίδιο σκορ και στο Σλοβενία – Βουλγαρία, με την ομάδα του Χούμπτσεφ, να σκοράρει δις με τον Κράεφ (3′ και 59′) και να παίρνει τη νίκη, παρά την προσωρινή ισοφάριση του Ζάγιτς στο 40ο λεπτό του αγώνα.

https://www.youtube.com/watch?v=IuLqnQdob2I

Νίκες για Γεωργία και Αρμενία

Νωρίτερα, Γεωργία και Αρμενία ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο νεοσύστατο Nations League, αφού πλαίσιο της League D και στον Α΄ όμιλο, οι Γεωργιανοί πέρασαν από την έδρα του Καζακστάν με 2-0 χάρη στο τέρμα του Γκιόργκι Τσακβετάτζε στο 69ο λεπτό και το αυτογκόλ του Σεργκέι Μάλι στο 74ο λεπτό του αγώνα.

Αντίστοιχα, οι Αρμένιοι, παρότι δυσκολεύτηκαν αρκετά από το Λιχτενστάιν, επικράτησαν τελικά με 2-1, χάρη στα γκολ των Πιτσέλι (30′) και Μπαρσεγκιάν (76′) και ενώ ο  Βόλφινγκερ είχε ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενος στο 33ο λεπτό του αγώνα.

Τα πρώτα αποτελέσματα του Nations League

LEAGUE A

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία-Γαλλία 0-0

LEAGUE B

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Τσεχία-Ουκρανία 1-2

(4΄ Σικ – 45΄ Κονοπλιάνκα, 90΄+3 Ζιντσένκο)

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ουαλία-Ιρλανδία 4-1

(6΄ Λόρενς, 18΄ Μπέιλ, 37΄ Ράμσεϊ, 55΄ Ρόμπερτς – 66΄ Σ. Γουίλιαμς)

LEAGUE C

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Νορβηγία-Κύπρος 2-0

(21΄, 43΄ Γιόχανσεν)

Σλοβενία-Βουλγαρία 1-2

(40΄ Ζάγιτς – 3΄, 59΄ Κράεφ)

LEAGUE D

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Καζακστάν-Γεωργία 0-2

(69΄ Τσακβετάτζε, 74΄ αυτ. Μάλι)

Λετονία-Ανδόρα 0-0

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Αρμενία-Λιχτενστάιν 2-1

(30΄ Πιτσέλι, 76΄ Μπαρσεγκιάν – 33΄ Βόλφινγκερ)

Γιβραλτάρ-Π.Γ.Δ.Μ. 0-2

(19΄ Τρικόφσκι, 35΄ Αλιόσκι)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις