Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς: “Αιώνια” κούπα για τους “εκατομμυριούχους”! Με γκολάρες γράφτηκε ιστορία στη Μαδρίτη

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς: “Αιώνια” κούπα για τους “εκατομμυριούχους”! Με γκολάρες γράφτηκε ιστορία στη Μαδρίτη
ΦΩΤΟ Reuters

“Μυθικό” παιχνίδι στη Μαδρίτη με τη Ρίβερ Πλέιτ να κατακτά τον τίτλο του Κόπα Λιμπερταδόρες
“Σκότωσε” με 3-1 τη Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας
Έγραψαν ιστορία οι “εκατομμυριούχοι” με την πρώτη κούπα της διοργάνωσης σε “αιώνιο” τελικό της Αργεντινής
Τέσσερις γκολάρες “μάγεψαν” τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο
Με 10 παίκτες αγωνίστηκε στον έξτρα χρόνο η ομάδα του Σελέτο, μετά την αποβολή του Μπάριος
Δείτε σε video τα 4 γκολ του τελικού του αιώνα

Σε ένα τρομερό σε εξέλιξη παιχνίδι στη Μαδρίτη, η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε με 3-1 στο δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο της στη διοργάνωση κόντρα στην “αιώνια” αντίπαλο Μπόκα Τζούνιορς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στην παράταση κρίθηκε το ματς, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, με την ομάδα του Γκαγιάρδο να βρίσκει δύο γκολ στον έξτρα χρόνο, κόντρα στους δέκα παίκτες των τυπικά φιλοξενούμενων, μετά την αποβολή του Μπάριος στο 93′.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν συγκρατημένες το ματς και με τα πολλά φάουλ να επικρατούν στα πρώτα λεπτά, η ποιότητα του ποδοσφαίρου ήταν κακή, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.

Τόσο η Ρίβερ Πλέιτ, όσο και η Μπόκα Τζούνιορς δεν κατάφερναν να βρουν ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό ότι αμφότερες δημιούργησαν και έχασαν μετρημένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Πιο συγκεκριμένα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι “απείλησαν” στο 11′ με γυριστό σουτ του Πέρεζ και οι “εκατομμυριούχοι” στο 19′ με σουτ του Φερνάντεζ μετά από “κομπίνα” σε κόρνερ.

Ακολούθησε μία ακόμη φάση για τη Μπόκα, με τον Πέρεζ ξανά, να αστοχεί σε διαγώνιο σουτ στο 29ο λεπτό του αγώνα. Κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία στο ημίχρονο, ο Νάντες “ξεχύθηκε” στην αντεπίθεση στο 44′ και έβγαλε απίθανη κάθετη στον Μπενεντέτο, ο οποίος με “μαγική” ντρίμπλα και τέλειο πλασέ άνοιξε το σκορ, βάζοντας “φωτιά” στο ματς της Μαδρίτης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρίβερ “πίεσε” για την ισοφάριση, με τον Νάτσο Φερνάντες να χάνει μια ευκαιρία στο 48′ και την ομάδα του να ζητάει πέναλτι σε μία προσπάθεια του Πράτο στο 57′, με τον διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ στον Ανδράδα, σε μία πολύ δύσκολη φάση.

Τελικά, οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης δέκα λεπτά αργότερα, με τους παίκτες του Γκαγιάρδο να “κρύβουν” την μπάλα στην επίθεση και τον Φερνάντες να βγάζει τον Πράτο απέναντι από την εστία, για το 1-1 στο ματς.

Στη συνέχεια του αγώνα, καμιά από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να φθάσει κοντά σε ένα γκολ, με τα τελευταία λεπτά να δείχνουν ότι αμφότερες κρατούσαν “δυνάμεις” για την παράταση, αφού το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει στο Κόπα Λιμπερταδόρες και το 1-1 ισοφάρισε το 2-2 του πρώτου αγώνα.

https://twitter.com/Libertadores/status/1071877943960453121

Η παράταση ξεκίνησε με τους παίκτες και των 2 ομάδων εξουθενωμένους, αλλά και με… αποβολή μόλις στο 93′. Ο Μπάριος έκανε σκληρό φάουλ σε αχρείαστη φάση και δέχθηκε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

https://twitter.com/frknbarbaros/status/1071880822679134214

Η Ρίβερ Πλέιτ κατάφερε έτσι να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα και με ένα τρομερό σουτ του Κιντέρο στο 109ο λεπτό του αγώνα έκανε το 2-1 και “σφράγισε” την τεράστια νίκη και τον τίτλο για την ομάδα του.

https://twitter.com/SullyTTT/status/1071885066073194504

Το σκορ “έκλεισε” μάλιστα στο 3-1, αφού στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Μαρτίνες έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, με προωθημένο και τον τερματοφύλακα της Μπόκα και σε άδειο τέρμα πέτυχε και τρίτο γκολ για την ομάδα του.

Οι “εκατομμυριούχοι” πανηγύρισαν έτσι το τέταρτο Κόπα Λιμπερταδόρες της ιστορίας τους και το πρώτο κόντρα στην “αιώνιο” αντίπαλο Μπόκα Τζούνιορς,  γεγονός που θα πανηγυρίσουν με “τρέλα” οι οπαδοί τους στην Αργεντινή.

Οι συνθέσεις στο Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς

Ρίβερ Πλέιτ: Αρμάνι, Μοντιέλ (71′ Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Ένσο Πέρες, Πόνσιο (59′ Κιντέρο), Παλάσιος (99′ Άλβαρες), Φερνάντες (112′ Σουκουλίνι), Μαρτίνες, Πράτο.

Μπόκα Τζούνιορς: Αντράδα, Μπουφαρίνι (112′ Τέβες), Μαγκαγιάν, Ισκέρδος, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες (89′ Γκάγκο), Παβόν, Μπενεντέτο (62′ Αμπίλια), Βίγια (95′ Χάρα).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις