Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου του ιδιοκτήτη της Λέστερ

Τα σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου του ιδιοκτήτη της Λέστερ
Φωτογραφία Reuters

Το νέο video ντοκουμέντο από τη στιγμή που το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ συντρίβεται έξω από το γήπεδο της ομάδας προκαλεί σοκ. Το επικρατέστερο σενάριο, μέχρι στιγμής, είναι αυτό της αστοχίας υλικού.

Το video που έχει καταγράψει τη στιγμή που το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ σηκώνεται από το κέντρο του γηπέδου και δευτερόλεπτα μετά πέφτει, παρασύροντας στο θάνατο και τους πέντε επιβάτες του, κάνει το γύρο του κόσμου.

Τη σοκαριστική στιγμή κατέγραψε άνθρωπος που βρισκόταν στο γήπεδο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (27.10.2018) όταν ο ιδιοκτήτης της Λέστερ Βικάι Σβιβαναναπράμπα, δυο συνεργάτες του, ο πιλότος και η σύντροφός του μπήκαν στο ελικόπτερο για να φύγουν.

Δείτε το video

https://youtu.be/Ngn6sL_P4DQ

Φαίδων Καραϊωσιφίδης: Τα δυο σενάρια

Ο Φαίδων Καραϊωσιφίδης, διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων, μιλώντας στο newsit.gr, προσπάθησε να “αποκρυπτογραφήσει” τις συνθήκες της τραγωδίας.

Όπως λέει «από το βίντεο φαίνεται ότι στο σκέλος της ανόδου το ελικόπτερο έχει μία κίνηση προς τα πάνω και λίγο πριν απ’ τη μετάβαση του σε πρόσθια κίνηση έχουμε ένα συμβάν – δε μπορούμε να το δούμε από το βίντεο –  αλλά η κατάληξη είναι ότι περιστρέφεται εκτός ελέγχου και συντρίβεται».

Σύμφωνα με τον κ. Καραϊωσιφίδη τα σενάρια που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι πολλά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από το βίντεο ντοκουμέντο, δύσκολα μπορεί κανείς να πει πολλά.

«Ένα από τα σενάρια είναι, προφανώς, η αστοχία υλικού. Το αντισταθμιστικό στροφείο, το οποίο αντιτίθεται στη ροπή που δημιουργεί ο κύριος έλικας, είναι αυτό που μπορεί να αστόχησε και να δημιούργησε αυτή την απώλεια ελέγχου. Από την άλλη πλευρά, οτιδήποτε άλλο από χειριστικό λάθος, από ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε στο ελικόπτερο το οποίο, όμως, δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να μετρήσουμε απ’ το βίντεο, μπορεί να οδηγήσει, επίσης, σε αντίστοιχο τραγικό περιστατικό», κατέληξε ο Φαίδων Καραϊωσιφίδης.

Ακούστε τι είπε ο Φαίδων Καραϊωσιφίδης

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις