Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός έστειλε την Ελλάδα στη 13η θέση!

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός έστειλε την Ελλάδα στη 13η θέση!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ έμενε στο… μηδέν στους ομίλους του Champions League, ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να πάρει μόνο τρεις βαθμούς και να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να δώσει αρκετούς βαθμούς στην Ελλάδα κι έτσι να την ανεβάσει στη 13η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

H τεράστια νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μίλαν, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, επέτρεψε στην Ελλάδα να σκαρφαλώσει στη 13η θέση στην κατάταξη της UEFA.

Νικώντας τη Μίλαν με 3-1 ο Ολυμπιακός χάρισε στην Ελλάδα 0.400 βαθμούς. Η χώρα μας συγκέντρωσε 27.400 βαθμούς και ξεπέρασε την Δανία, που πλέον μετά και τον αποκλεισμό της Κοπεγχάγης, έμεινε χωρίς ομάδα στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός – Μίλαν: “Γονάτισε” τους “ροσονέρι” ο Θρύλος! “Έκσταση” για την πρόκριση στο “Καραϊσκάκης”

Μπροστά μας, στην προνομιούχο 12η θέση είναι η Αυστρία (30.450), που εξακολουθεί με δύο ομάδες (Ραπίντ Βέννης και Σάλτσμπουργκ). Η Ολλανδία διατηρήθηκε στην 11η θέση με 30.633 βαθμούς.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται πάντως στις ομοσπονδίες που μας ακολουθούν. Στην 15η θέση, πίσω από την Δανία, είναι η Ελβετία με 26.900 βαθμούς και με την Ζυρίχη να συνεχίζει στο Europa League, 16η ανέβηκε η Τσεχία με 26.875 βαθμούς και δύο ομάδες (Σλάβια Πράγας και Βικτόρια Πλζεν), ενώ 17η είναι η Κροατία με 26.375 βαθμούς και μία ομάδα (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Ολυμπιακός – Μίλαν: Ανακοίνωσε πριμ ο Μαρινάκης για την “ιστορική νίκη”

Εφ΄ όσον η Ελλάδα κρατηθεί στην 13η ή πέσει στη 14η θέση, θα παρουσιάσει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa League.

Εάν υποχωρήσει στη 15η θέση φέρνει τον πρωταθλητή έναν γύρο πίσω στο Champions League (χωρίς άλλες αλλαγές), ενώ η 16η και η 17η μας στερούν το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League.

Ολυμπιακός: Συγκλόνισε ο Κούτρης μετά το ματς! Ξέσπασε σε κλάματα για την ιστορική νίκη [pics]

Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα φτάσει στην 11η ή 12η θέση θα έχει τον πρωταθλητή στα play off του Champions League, δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους του Europa League, τρίτο πρωταθλήματος στον τρίτο προκριματικό του Europa League και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις