Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Euroleague: Οι ομάδες της Ρωσίας δύσκολα θα τελειώσουν τη σεζόν

Πόλεμος στην Ουκρανία – Euroleague: Οι ομάδες της Ρωσίας δύσκολα θα τελειώσουν τη σεζόν
Intime.gr

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και όσα έχουν ακολουθήσει, φαίνεται πως φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τις ομάδες της χώρας και την πορεία – παρουσία στη φετινή Euroleague.

Η σύσταση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας για επαναπατρισμό των υπηκόων τους, οδηγεί την Ρωσία σε διεθνή απομόνωση και παράλληλα φέρνει τεράστιο πρόβλημα στις ομάδες μπάσκετ της χώρας και στη συμμετοχή τους στη Euroleague.

Η Ζενίτ εμφανίζεται να δείχνει.. κατανόηση και με ανακοίνωση της ενημέρωσε πως δίνει στους παίκτες της το δικαίωμα της επιλογής, για παραμονή τους ή όχι στη Ρωσία. Νέιπιερ, Γκουντάιτις και Κουζμίνσκας έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η ΤΣΣΚΑ τηρεί πιο “σκληρή” στάση, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε περίπτωση που αποχωρήσουν παίκτες, θα κινηθεί νομικά, βασιζόμενη στα συμβόλαιά τους. Από την ομάδα της Μόσχας έχουν ήδη φύγει οι Σενγκέλια, Γκριγκόνις, Βόιτμαν και Λούντμπεργκ και αναμένεται να ακολουθούν κι άλλοι. Την ίδια στιγμή, η Ούνιξ μετράει μέχρι στιγμής μόνο την απώλεια του Μπράντλεϊ.

Η Euroleague έχει υποχρεώσει τις ρωσικές ομάδες να παίζουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους σε ουδέτερο έδαφος. Εάν, όμως, βάλουμε στην… εξίσωση το γεγονός πως πολλές χώρες κλείνουν τον εναέριο χώρο τους σε πτήσεις από τη Ρωσία, δεν αποκλείεται οι τρεις ρωσικές ομάδες να δουν τη σεζόν τους στη διοργάνωση να τελειώνει άδοξα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις