Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ποστέκογλου: «Ποτέ δεν ήμουν θαυμαστής του VAR, τα λάθη είναι ανθρώπινα»

Ποστέκογλου: «Ποτέ δεν ήμουν θαυμαστής του VAR, τα λάθη είναι ανθρώπινα»

O Άγγελος Ποστέκογλου θέλησε να αναφέρει ότι ποτέ δεν ήταν θαυμαστής του VAR, μετά τις διαιτητικές αποφάσεις στο παιχνίδι της Τότεναμ απέναντι στην Λίβερπουλ, που έχει σηκώσει τεράστια θύελλα αντιδράσεων στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα ο Άγγελος Ποστέκογλου σε δηλώσεις του μετά τη νίκη της Τότεναμ, τόνισε πως οι διαιτητές αποτελούν ανθρώπους και είναι φυσιολογικό να κάνουν λάθη, ακόμα και εάν αυτά πρόκειται για την χρήση του VAR.

Τα λόγια του προπονητή της Τότεναμ

«Νομίζω ότι έχω καταγράψει ότι δεν ήμουν ποτέ πραγματικά θαυμαστής του από τότε που κυκλοφόρησε. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή νομίζω ότι περιπλέκει τομείς του παιχνιδιού που πίστευα ότι ήταν αρκετά ξεκάθαροι στο παρελθόν, αλλά μπορώ να δω ταυτόχρονα γιατί ήταν αναπόφευκτο να μπει η τεχνολογία. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Το παιχνίδι είναι γεμάτο με ιστορικές διαιτητικές αποφάσεις που δεν ήταν σωστές, αλλά όλοι αποδεχθήκαμε ότι ήταν μέρος του παιχνιδιού γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι το VAR θα είναι χωρίς λάθη. Είναι θέμα ερμηνείας και εξακολουθούν να το χειρίζονται ανθρώπινα όντα. Όταν βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη σε κάτι, θα αποτύχει πάντα, οπότε αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το VAR κάποια στιγμή θα είναι τέλειο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις