Site icon NewsIT

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Στο Κατάρ η Ολλανδία, στα μπαράζ Ουκρανία, Τουρκία και Ουαλία

17.11.2021 | 00:36
Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Στο Κατάρ η Ολλανδία, στα μπαράζ Ουκρανία, Τουρκία και Ουαλία

Soccer Football - World Cup - UEFA Qualifiers - Group G - Netherlands v Norway - Feyenoord Stadium, Rotterdam, Netherlands - November 16, 2021 Netherlands players celebrate qualifying for the Qatar 2022 World Cup REUTERS/Pascal Rossignol

Τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 βρήκε η Ολλανδία! Η Γαλλία πέρασε από την έδρα της Φινλανδίας, βοηθώντας την Ουκρανία να ανεβαίνει δεύτερη μετά τη νίκη της επί της Βοσνίας και έτσι να παίρνει μια θέση στα μπαράζ του Μουντιάλ. Δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο τουρνουά του Κατάρ θα έχουν Τουρκία και Ουαλία.

Η Ολλανδία έγινε η 10η ομάδα των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης, που συμπλήρωσε το παζλ της απευθείας πρόκρισης στους τελικούς του Μουντιάλ 2022.

Το συγκρότημα του Λουίς Φαν Χάαλ επικράτησε 1-0 της Νορβηγίας, στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ και θα βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ, καθώς πήρε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο, αφήνοντας δεύτερη την Τουρκία κι εκτός συνέχειας τους Νορβηγούς.

Οι «οράνιε» έκλεισαν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με δύο περισσότερους βαθμούς από την Τουρκία. Οι γείτονες επικράτησαν με 2-1 εκτός έδρας του Μαυροβουνίου, παρότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ.

Η Γαλλία ολοκλήρωσε με διπλό την αήττητη πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ και… έκανε στην Ουκρανία το δώρο που έψαχνε, για παρουσία στα μπαράζ.

Η Ουκρανία πήρε την δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο, πίσω από τους «τρικολόρ», οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά από την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα του Πετράκοφ επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Βοσνίας και σε συνδυασμό με την ήττα της Φινλανδίας από την Γαλλία (0-2) τερμάτισε δεύτερη, αφήνοντας εκτός τους Σκανδιναβούς.

Το «εισιτήριο» για τα μπαράζ εξασφάλισε και η Ουαλία, που ήθελε ένα βαθμό με το Βέλγιο και τον πήρε με το τελικό 1-1 στο Κάρντιφ. Η Τσεχία, αν και έμεινε τρίτη στον 5ο όμιλο (νίκησε 2-0 την Εσθονία), θα παίξει και αυτή στα play offs μέσω του Nations League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version