Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι μετά το «διπλό» της Λέστερ στο «Όλντ Τράφορντ»

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι μετά το «διπλό» της Λέστερ στο «Όλντ Τράφορντ»
Reuters

Η νίκη της Λέστερ στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) έδωσε -και μαθηματικά- στη Μάντσεστερ Σίτι το φετινό τίτλο στη Premier League.

Πρωταθλήτρια Αγγλίας για 7η φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» επέστρεψαν και πάλι στην κορυφή της Premier League εξασφαλίζοντας μαθηματικά τον τίτλο, μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ από τη Λέστερ στο «Ολντ Τράφορντ» (2-1).

Οι «πολίτες» διατήρησαν στους 10 βαθμούς την απόστασή τους απ’ τους «κόκκινους διαβόλους» και πλέον η συγκεκριμένη… απόσταση δεν μπορεί να καλυφθεί στα τρία ματς που έχουν και οι δύο ομάδες ως το φινάλε τη σεζόν. Αυτό είναι το τρίτο πρωτάθλημα για τη Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

 

Η Λέστερ προηγήθηκε νωρίς με τον Τόμας (10’) απέναντι σε μία Γιουνάιτεντ, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, δείχνοντας έτσι πως έχει το μυαλό της στον τελικό του Europa League με τη Βιγιαρεάλ στις 26 Μαΐου και.

Ο Γκρίνγκουντ ισοφάρισε στο 15′, όμως ο Σογιονκού στο 66′, χάρισε το «τρίποντο» στις «αλεπούδες» και το πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι. Με τη νίκη αυτή, η Λέστερ προσπέρασε την Τσέλσι (+2), ανεβαίνοντας –με ματς περισσότερο- στην τρίτη θέση του Βαθμολογικού πίνακα.

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, τη φετινή σεζόν μετά το Carabao Cup. Θυμίζουμε ότι βρίσκεται στον τελικό του Champions League (στις 29 Μαΐου κόντρα στην Τσέλσι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις