Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σοκαριστικές μαρτυρίες από την επίθεση οπαδών στα πούλμαν της Λιόν: «Μας χτύπησαν με αυτοσχέδιες ρουκέτες, ήρθαν για πόλεμο»

Σοκαριστικές μαρτυρίες από την επίθεση οπαδών στα πούλμαν της Λιόν: «Μας χτύπησαν με αυτοσχέδιες ρουκέτες, ήρθαν για πόλεμο»

Την ώρα που ο αιμόφυρτος προπονητής της Λιόν, Φάμπιο Γκρόσο, καλύπτει το σημερινό (30.10) πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «L’ Equipe», η μαρτυρία οδηγού ενός εκ των πούλμαν που μετέφερε οπαδούς της ομάδας στο “Βελοντρόμ”, περιγράφει το… κλίμα πολέμου που υπήρξε για τους “λιονέ” στο δρόμο για την έδρα της Μαρσέιγ.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι σοκαρισμένο από το βράδυ της Κυριακής (29.10) από την επίθεση που δέχθηκε η αποστολή της Λιόν από οπαδούς της Μαρσέιγ, ενώ κατευθυνόταν με πούλμαν προς το “Βελοντρόμ” για το ντέρμπι της Ligue 1.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά -και φάνηκαν από τηλεοπτικές κάμερες και τα social media, ο προπονητής της Λιόν, Φάμπιο Γκρόσο, τραυματίσθηκε αρκετά σοβαρά από πέτρα. Ο Ιταλός τεχνικός εμφανίστηκε αιμόφυρτος, από τραύμα πάνω από το φρύδι.

Το μπροστινό τζάμι του πούλμαν καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ μία πλευρά του οχήματος είναι γεμάτη σημάδια από πέτρες και άλλα αντικείμενα που εκτόξευσαν οι φανατικοί οπαδοί της Μαρσέιγ.

Να αναφέρουμε όμως, ότι δεν ήταν μόνο το πούλμαν με την ομάδα που δέχτηκε επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων, αφού «χτυπήθηκε» και το πούλμαν που μετέφερε τους οπαδών της Λιόν, στο γήπεδο!

Τις πρωτόγνωρες καταστάσεις περιέγραψε στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMC Sport» ένας από τους οδηγούς. “Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όλα πήγαν καλά μέχρι την άφιξη κοντά στο γήπεδο. Τα πρώτα λεωφορεία χτυπήθηκαν με πέτρες και αυτοσχέδιες ρουκέτες”, ανέφερε σχετικά.

Την ίδια στιγμή, ο Φαρίντ -οπαδός της Λιόν ο οποίος ήταν μέσα σε ένα από τα πούλμαν που μετέφεραν τον κόσμο στο “Βελοντρόμ”- ανέφερε στη δική του μαρτυρία. “Τα παράθυρα αυτών των λεωφορείων έσκασαν. Το CRS μας είπε να επιταχύνουμε. Δεξιά και αριστερά υπήρχαν οπαδοί. Ένιωθα ανασφάλεια. Ήταν εκεί για να πολεμήσουν. Παρά την αστυνομική προστασία, υπάρχουν ακόμη πέντε λεωφορεία των οποίων τα παράθυρα εξερράγησαν», δήλωσε χαρακτηριστικά!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις