Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ζντένεκ Κόλαρ 3-1: Απέφυγε την «αυτοκτονία» και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ζντένεκ Κόλαρ 3-1: Απέφυγε την «αυτοκτονία» και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε περισσότερο του αναμενομένου στο παιχνίδι με τον Ζντένεκ Κόλαρ, αλλά γλίτωσε στο τέλος την “αυτοκτονία” και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ [6-3, 7-6(8), 6-7(3) 7-6(7)] και την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε ανατροπή στο δεύτερο σετ, έχασε το τρίτο και έκανε νέα ανατροπή στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ, για να καταφέρει να “λυγίσει” τον 25χρονο Τσέχο, Νο134 στον κόσμο, ο οποίος βρέθηκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε νευρικά την αναμέτρηση και κράτησε με τα βίας το σερβίς του, μέχρι το πρώτο δικό του μπρέικ στο 4ο γκέιμ, το οποίο και ήταν αρκετό για να του χαρίσει το πρώτο σετ με 6-3, κάνοντας έτσι το 1-0.

Η συνέχεια ήταν όμως ακόμη πιο δύσκολη, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να δέχεται πρώτος μπρέικ στο 4ο γκέιμ, να “απαντάει” στο 7ο γκέιμ, αλλά να χρειάζεται το τάι μπρέικ για να “λυγίσει” τον Κόλαρ. Εκεί μάλιστα, ο Τσέχος είχε σετ πόιντ, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή και με 10-8 και 7-6, προηγήθηκε με 2-0 σετ.

Η “μάχη” συνεχίστηκε όμως και στο τρίτο σετ, με τους δύο τενίστες να σπαταλούν μπρέικ πόιντς και να κρατούν το σερβίς τους μέχρι και το τέλος. Ο Τσέχος αποδείχθηκε δε, πιο ψύχραιμος στο τάι μπρέικ και το πήρε άνετα με 6-3, για το 7-6 και το 2-1 στο ματς.

Το παιχνίδι παρέμεινε έτσι ντέρμπι μέχρι και την τελευταία στιγμή, με τους δύο τενίστες να κάνουν από ένα μπρέικ στο τέταρτο σετ και τα πάντα να κρίνονται στο τάι μπρέικ, μετά από ένα ακόμη 6-6 στο ματς. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε μάλιστα να χάνει με 6-2, αλλά με φοβερή ψυχραιμία έκανε εκπληκτική ανατροπή και “λύγισε” τον Κόλαρ με 9-7 και 7-6, για το 3-1 στα σετ. 

Στον επόμενο γύρο, τη φάση των “32”, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό, Μίκαελ Ιμέρ, νούμερο 95 στην παγκόσμια κατάταξη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις