Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τελειώνουν τον Τόμας Ερτέλ από την εθνική Γαλλίας λόγω της Ζενίτ

Τελειώνουν τον Τόμας Ερτέλ από την εθνική Γαλλίας λόγω της Ζενίτ
ΑΠΕ

Ο Τομά Ερτέλ δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ.

Η απόφαση του Τόμας Ερτέλ, να μην τηρήσει το έγγραφο που υπέγραψε με την γαλλική ομοσπονδία -σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η σύναψη συνεργασίας με ρωσική ομάδα για τους συμμετέχοντες με την εθνική Γαλλίας στο πρόσφατο Eurobasket– τον θέλει εκτός “τρικολόρ”..

Μετά το τέλος της διοργάνωσης, ο Ερτέλ μετακόμισε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ζαν-Πιερ Σιουτά, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την απόφαση να μην φορέσει ξανά το εθνόσημο στο στήθος ο 33χρονος πόιντ γκαρντ.

«Ο Ερτέλ τελείωσε από την εθνική ομάδα», δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Σιουτά, αλλά εν συνεχεία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστούν ξανά στους «μπλε» οι Λιβιό Ζαν-Σαρλ και Λουί Λαμπιρί, αν και αμφότεροι αγωνίζονται σε ρωσικούς συλλόγους.

O πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Λιβιό Ζαν-Σαρλ υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο Λουί Λαμπιρί φέτος φορά για πρώτη χρονιά στην καριέρα του τη φανέλα της Ούνιξ Καζάν. Ο Σιουτά εξήγησε τον λόγο που η γαλλική ομοσπονδία εξετάζει την περίπτωση να κληθούν οι δύο τελευταίοι στην εθνική ανδρών: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τους Ζαν-Σαρλ και Λαμπιρί που παίζουν στη Ρωσία, καθώς δεν είχαν υπογράψει το έγγραφο. Όμως, ο Ερτέλ γνώριζε την κατάσταση και δεν τήρησε την υποχρέωσή του. Για εμένα δεν θα παίξει ξανά στην εθνική ομάδα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις