Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελικοί NBA: 3-0 οι Γουόριορς με σούπερ Ντουράντ [pics, vids]

NBA Γουόριορς Καβαλίερς Ντουράντ Λεμπρόν
Φωτογραφία Reuters

Ένα βήμα από την κατάκτηση ακόμη ενός τίτλου στο NBA οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Με καταπληκτικό τον Κέβιν Ντουράντ, οι πρωταθλητές “έσπασαν” την έδρα των Καβαλίερς, έκαναν το 3-0 στις νίκες (110-102) και τους απομένει μια νίκη για να φορέσουν ξανά το “δαχτυλίδι”.

Ο “βασιλιάς” Λεμπρόν Τζέιμς ήταν και πάλι μόνος στον τρίτο τελικό που έγινε στο Quicken Loans Arena. Αντίθετα, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είχαν την ευτυχία να δουν τον Κέβιν Ντουράντ να είναι σε μεγάλη μέρα και να τους οδηγεί στη νίκη με 110-102. Ήταν η τρίτη νίκη των πρωταθλητών στη σειρά των τελικών. Χρειάζονται άλλη μια για να πανηγυρίσουν το repeat!

“Βασιλιάς” ήταν ο Ντουράντ

Στο τρίτο παιχνίδι ανάμεσα σε Καβαλίερς και Γουόριορς, “βασιλιάς” ήταν ο Κέβιν Ντουράντ. Ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών πήρε την ομάδα στις πλάτες τους όταν κατάλαβε ότι ο Στέφεν Κάρι και οι συνήθεις… ύποπτοι Τόμσον και Γκριν δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα τους.

Ο KD πέτυχε 43 πόντους, που είναι ρεκόρ καριέρας στα play off, με ζηλευτά ποσοστά: 9/14 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 7/7 βολές, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο. Και κυρίως; Με την άμυνά του κράτησε τον Λεμπρόν Τζέιμς μόλις στους… 33 πόντους.

Ο ηγέτης των Καβαλίερς (σ.σ. στο πρώτο ματς είχε κάνει πράγματα και θαύματα) πέτυχε 33 πόντους και έκανε triple double (6/7 βολές, 12/22 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 11 αστίσ, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και δυο τάπες). Αλλά ήταν ξανά μόνος. Αν εξαιρέσει κανείς τον Λοβ (20 πόντοι) δεν είχε ούτε αυτή τη φορά βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Φωτογραφία Reuters

Οι Καβαλίερς με την πλάτη στον τοίχο

Με το σκορ στους τελικούς στο 3-0, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς καλούνται να κάνουν κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι τώρα στο NBA. Να πετύχουν τέσσερις συνεχόμενες νίκες για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Αν κρίνει κανείς από την εικόνα των δυο ομάδων στον τρίτο τελικό, όμως, μάλλον δύσκολα θα γίνει αυτό. Οι Γουόριορς, στο παιχνίδι του Κλίβελαντ, δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα. Ακόμη κι έτσι, οι Καβς δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη.

Πλέον, η ομάδα του Όκλαντ έχει στα χέρια της τέσσερις ευκαιρίες. Τόσα παιχνίδια απομένουν. Και σε αυτά (αν γίνουν όλα), χρειάζονται μόλις μια νίκη. Μένει μάθουμε αν θα το πετύχουν τα ξημερώματα του Σαββάτου (09.06.2018) ή θα πάρει η στέψη τους παράταση.

Φωτογραφία Reuters

Γουόριορς σημαίνει πολεμιστές

Ο Κέβιν Ντουράντ έδειξε από την πρώτη στιγμή πως ήταν σε μεγάλη μέρα. Ήταν εκείνος που κράτησε τους φιλοξενούμενους όρθιους στο πρώτο ημίχρονο. Και κυρίως εκείνος που με τρίποντο από το… Θεό (σ.σ. από τα 10 μέτρα) μόλις 49,8 πριν από τέλος έφερε τους Γουόριορς στο +6.

Ο Στέφεν Κάρι έμεινε πολύ μακριά από τον εαυτό του. Όσον αφορά στο σκοράρισμα. Πέτυχε μόλις 10 με 1/6 σουτ. Αλλά οι πέντε από αυτούς ήταν συνεχόμενοι και μάλιστα στο τελευταίο κρίσιμο τρίλεπτο.

Φωτογραφία Reuters

Οι Καβαλίερς ξεκίνησαν καλύτερα, με τον κόσμο να τους δίνει ώθηση. Παρά το γεγονός πως πήραν προβάδισμα 10 πόντων στα πρώτα λεπτά, ο Ντουράντ ήταν αποφασισμένος. Και παρά τη μέτρια απόδοση των συμπαικτών του, πάλεψε μόνος του. Χάρη σε εκείνων έγινε το 29-28 του πρώτου 12λεπτου.

Φωτογραφία Reuters

Στο δεύτερο 12λεπτο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμη και με 12 (47-35) αλλά ο Ντουράντ έριξε τη διαφορά στους 6 (58-52) στο ημίχρονο. Οι Γουόριορς μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Με σερί 9-3 ισοφάρισαν σε 61-61 και το ματς ξεκίνησε από την… αρχή. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα 69-64, Χιλ και Γκριν με τρίποντα κράτησαν τους Καβς, αλλά άλλο ένα σερί 5-0 των «πολεμιστών» τους έδωσε την αυτοπεποίθηση που έψαχναν.

Ο Κάρι και το τρίποντο – μαχαιριά

Παρά το γεγονός πως ο Στέφεν Κάρι έφυγε για τα αποδυτήρια στο 33, η τρίτη περίοδος τελείωσε με τους φιλοξενούμενους μπροστά με 83-81. Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, ο Λεμπρόν Τζέιμς πάτησε… γκάζι. Έκανε το 93-92 στο 42’, ξεσήκωσε τον κόσμο αλλά ο Στέφεν Κάρι έδειξε πως και στην κακή του μέρα είναι ηγέτης. Πέτυχε ο μοναδικό του τρίποντο (μετά από εννέα άστοχα) για το 97-101 αλλά η απάντηση του Τζέιμς ήταν άμεση (100-101) δυο λεπτά πριν το τέλος.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Και ενώ το ματς πήγαινε σχεδόν πόντο πόντο, 49,8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Κέβιν Ντουράντ σηκώθηκε από τα 10 μέτρα, σούταρε, ευστόχησε και κάπως έτσι έφτασαν οι Γουόριορς στο τελικό 110-102, στο 3-0 και στη μια ανάσα από το repeat.

Τα highlights του αγώνα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις