Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι ισχύει για τη Superleague μετά την απόφαση της UEFA

Τι ισχύει για τη Superleague μετά την απόφαση της UEFA
ΦΩΤΟ intime

Η UEFA ανακοίνωσε τις πρώτες οδηγίες προς τα πρωταθλήματα που διέκοψε ο κορονοϊός, μεταξύ των οποίων βρίσκεται κι η Superleague, κάνοντας λόγο για δύο σενάρια.

Ο στόχος της UEFA δεν αλλάζει και παρότρυνε τις ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα, όπως η Superleague, επιτρέποντας ουσιαστικά την οριστική διακοπή, μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες και έχουν να κάνουν φυσικά με τα δεδομένα που θα δημιουργήσει ο κορονοϊός. Η κατάσταση στην Ελλάδα μάλιστα φαίνεται ότι δεν εμπίπτει σε ένα τέτοιο σενάριο.

Κορονοϊός: Η UEFA ανακοίνωσε τις αποφάσεις της – Τι θα ισχύσει με τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η UEFA “το ιδανικό σενάριο είναι να ολοκληρωθούν όλες οι εγχώριες διοργανώσεις που έχουν διακοπεί προσωρινά και οι ομάδες να πάρουν τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με βάση την αθλητική τους επίδοση, στο αρχικό format που είχε προβλεφθεί σε κάθε πρωτάθλημα.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, κυρίως εξαιτίας χρονικών περιορισμών που θα επηρεάσουν το καλαντάρι, τότε θα ήταν προτιμητέο τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί προσωρινά να ξεκινήσουν με ένα διαφορετικό format που θα διευκολύνει τις ομάδες να προκριθούν με βάση τις αθλητικές τους επιδόσεις”.

Οι προϋποθέσεις και για τη Superleague

H UEFA ξεκαθάρισε επίσης και τις μοναδικές περιπτώσεις στις οποίες θα μπορεί ένα πρωτάθλημα να διακοπεί οριστικά, με καμία από αυτές να μην φαίνεται ότι αφορά αυτή τη στιγμή τη Superleague.

“Ακόμα κι αν καταβάλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες, οι εθνικές ομοσπονδίες και οι λίγκες ενδέχεται να έχουν χειροπιαστούς λόγους να τερματίσουν πρόωρα τις εγχώριες διοργανώσεις τους στις ακόλουθες περιπτώσεις: 

– Μετά από επίσημη διαταγή απαγόρευσης αθλητικής δραστηριότητας εντός συνόρων, που θα σημαίνει ότι οι διοργανώσεις δεν θα μπορούν να ολοκληρωθούν πριν από μία καθορισμένη ημερομηνία, που θα κάνει εφικτή την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν πριν από την έναρξη της επόμενης.

– Μετά από ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που θα καταστήσουν την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν αδύνατη, αφού θα θέτουν σε κίνδυνο την μακρόχρονη οικονομική σταθερότητα της εγχώριας διοργάνωσης ή των συλλόγων της”.

Όπως γίνεται αντιληπτό και με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να άρει κάθε μέτρο απαγόρευσης, η Superleague θα πρέπει να ολοκληρωθεί κανονικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις