Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Το αντίο του Ζεράρ Πικέ: Συγκίνηση και αποθέωση στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του

Το αντίο του Ζεράρ Πικέ: Συγκίνηση και αποθέωση στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του

Ο Ζεράρ Πικέ πάτησε για τελευταία φορά τον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νόου ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα. Ο Καταλανός αμυντικός κρέμασε τα παπούτσια του στο εντός έδρας παιχνίδι των Καταλανών με την Αλμερία.

Ο Ζεράρ Πικέ ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής έπειτα από τα 84 λεπτά που αγωνίστηκε στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Αλμερία.

Ο Καταλανός στόπερ έγινε αλλαγή στο 84ο λεπτό και αποθεώθηκε από 92.000 θεατές στο “Καμπ Νόου”. Φανερά συγκινημένος κάθισε στον πάγκο, αφού πρώτα χαιρέτησε τον κόσμο και αγκάλιασε τον προπονητή του και πρώην συμπαίκτη του, Τσάβι.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τα δύο του παιδιά, ενώ όλοι οι συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα, φορούσαν φανέλα με το όνομα του.

 

Για την ιστορία, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Αλμερία με 2-0 χάρη σε γκολ του Ντεμπελέ και του Ντε Γιονγκ στο δεύτερο ημίχρονο και ανέβηκε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, προσπερνώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

 

Στο έβδομο λεπτό η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι, με τον Λεβαντόφσκι να προτείνει στον Πικέ να το εκτελέσει, αλλά αυτός αρνήθηκε. Τελικά, ο Πολωνός ανέλαβε την εκτέλεση κι αστόχησε!

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις