Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τουρκία: «Λουκέτο» στο πρωτάθλημα μετά την γροθιά του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού στον διαιτητή

Τουρκία: «Λουκέτο» στο πρωτάθλημα μετά την γροθιά του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού στον διαιτητή

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Χαλίλ Ομούτ Μελέρ, από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κότσα. Αποφασίστηκε διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου επ’ αόριστον.

Οι εικόνες ντροπής από τον αγώνα Ανκαραγκιουτσού με τη Ριζεσπόρ κάνουν το γύρο του κόσμου. Ο  πρόεδρος των γηπεδούχων γρονθοκοπεί τον διαιτητή, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε και άλλα χτυπήματα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας να βάζει λουκέτο στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, έγινε μια συνάντηση στην τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και αμέσως μετά ο πρόεδρος, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί έκανε δηλώσεις στα Μέσα, γνωστοποιώντας τις αποφάσεις. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου: «Καταδικάζουμε σθεναρά την απάνθρωπη και απεχθή επίθεση στον Χαλίλ Ουμέτ Μελέρ, τον διαιτητή του αγώνα με άδεια FIFA, από εγκληματίες μετά τον αγώνα της Super League που έγινε μεταξύ της Ανκαραγκιουτσού και της Ρίζεσπορ. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υγείας του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πολύτιμο διαιτητή μας.

Σήμερα, αυτή η επίθεση δεν έγινε μόνο κατά του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ. Σήμερα, αυτή η απάνθρωπη και απεχθής επίθεση έγινε εναντίον όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρκικού ποδοσφαίρου. Όλοι όσοι έχουν στοχοποιήσει διαιτητές και ενθάρρυναν εγκλήματα κατά των διαιτητών είναι συνένοχοι σε αυτό το απεχθές έγκλημα.

Οι ανεύθυνες δηλώσεις προέδρων συλλόγων, διευθυντών, προπονητών και τηλεοπτικών σχολιαστών που στοχοποιούν τους διαιτητές άνοιξαν το δρόμο για αυτήν την άθλια επίθεση σήμερα. Όποιος αναφέρει συνεχώς κάποια γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια σαν να συνέβησαν σήμερα, ευθύνεται για αυτήν την ασχήμια.

 

Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες κατά των υπευθύνων και των υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Ο υπεύθυνος σύλλογος, ο Πρόεδρος του συλλόγου, οι προπονητές του και όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο.

 

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Ανακοινώνεται με σεβασμό στο κοινό».

 

Να σημειωθεί ότι το πρωτοφανές  επεισόδιο προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, είναι μέλος και πρώην βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν και με εντολή του έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του κόμματος για να τον διαγράψουν. Στην Ανκαραγκιουτσού αγωνίζονται οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Στέλιος Κίτσιου. 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις