Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Επική ανατροπή στο Australian Open, δάμασε τον «ταύρο» και πέρασε στα ημιτελικά

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Επική ανατροπή στο Australian Open, δάμασε τον «ταύρο» και πέρασε στα ημιτελικά
Reuters

«Πέταξε» το μεγαθήριο εκτός Australian Open με συγκλονιστική ανατροπή και ελπίζει πως θα φτάσει στην κορυφή. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ («επέστρεψε» από το 2-0) επικρατώντας με 3-2 και δείχνει έτοιμος να κατακτήσει το πρώτο του –ιστορικό για τον ελληνικό αθλητισμό- Grand Slam.

Πολύ λίγοι θα περίμεναν μετά την εμφατική κυριαρχία του Ράφα Ναδάλ στα δυο πρώτα σετ να δούμε αυτή τη συνέχεια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε απίστευτη πίστη για τη νίκη απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους όλων τον εποχών, εκμεταλλεύτηκε την κούραση που έβγαλε ο Ισπανός μετά τα μέσα του αγώνα ο 34χρονος Ισπανός και… προκάλεσε σεισμό στο Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα απίστευτο comeback, επικράτησε με 3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5 και πέρασε στον τρίτο ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα παίξει με τον φορμαρισμένο Ντανίλ Μεντβέντεφ που έχει 19 σερί νίκες. Νωρίτερα, ο Ρώσος διέλυσε τον συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ και πλέον «τρέχει» ένα σερί 11-0 κόντρα σε τενίστες του Top 10!

 

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το ματς πηγαίνοντας πάρα πολύ καλά στο σερβίς και βγάζοντας ανταγωνιστικό πρόσωπο (τις δυο πρώτες φορές που σέρβιρε δεν έχασε ούτε πόντο). Ο Ναδάλ δεν μπόρεσε να… φορτσάρει, παίρνοντας με μεγαλύτερη δυσκολία τα game που σέρβιρε, αλλά είχε αισθητά λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο του.Το πρώτο και καθοριστικό break point του αγώνα ήρθε στο 8ο game, με τον 34χρονο Ισπανό να «σπάει» το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή και να παίρνει τελικά το πρώτο σετ (6-3) μετά από 37 λεπτά αγώνα.

 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ, ο Ναδάλ «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά, φτάνοντας και στο 2-0 στα game! Ο Έλληνας πρωταθλητής βγήκε εκτός ρυθμού, δεν μπόρεσε να απειλήσει το σερβίς του Ισπανού, δέχθηκε και νέο break (4-1) και μετά από 41 λεπτά έχασε και το δεύτερο σετ.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του και στο σερβίς του στο τρίτο σετ, «κρατώντας» τα games του. Ο Ναδάλ δεν έχασε ούτε πόντο στα «δικά» του με το σετ να φτάνει στο 6-6 και κρίνεται στο τάι μπρέικ. Ο Ισπανός έκανε πολλά λάθη και ο «Stef» έμεινε… ζωντανός (7-6(4)).

Το πρώτο break point του Τσιτσιπά ήρθε στο ξεκίνημα του 4ου σετ, αλλά ο Ναδάλ δεν έχασε το game που σέρβιρε. Το ίδιο έγινε και στο 5ο game, όταν ο Έλληνας τενίστας έχασε διπλό break point. Ο Ισπανός έβγαλε κι άλλες στιγμές αδυναμίας, δείχνοντας κουρασμένος. Στην 4η του ευκαιρία για break ο Τσιτσιπάς τα κατάφερε και έκανε το 5-4 και να φέρει το ματς στο 2-2.

Έχοντας πλέον τη ψυχολογία με το μέρος του, αλλά και περισσότερες αντοχές, ο Τσιτσιπάς βγήκε στο 5ο σετ για να «χτυπήσει» την πρόκριση. Το break του Έλληνα τενίστα ήρθε στο 11ο σετ, ο Ναδάλ τα έδωσε όλα για να αποφύγει τον αποκλεισμό, αλλά η πρόκριση πήγε σε ελληνικά χέρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις