Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζάμπολ αιωνίων

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν
Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ θα διεδκικήσουν το κύπελλο στο Ελληνικό, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο τελικός του κυπέλλου ΠΑΟ – ΟΣΦΠ μπαίνει στο μικροσκόπιο του NewsIt. Τα κλειδιά του αγώνα, η ιστορία των αναμετρήσεων και τα μέτρα για τη συνύπαρξη των οπαδών.

 

Στο κλειστό του Ελληνικού θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του ελληνικού αθλητισμού. Ένας αγώνας μεταξύ 2 εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης που θέλουν για τους δικούς τους λόγους το τρόπαιο. Στο παρκέ θα βρίσκονται παίκτες που αμείβονται πλουσιοπάροχα και στις εξέδρες φίλαθλοι που αναγκάστηκαν να βγάλουν 75 ευρώ από την τσέπη τους για να παρακολουθήσουν το μεγάλο ματς. Μην φανταστείτε ότι οι “τυχεροί” θα είναι πολλοί… Μόλις 750 από κάθε στρατόπεδο θα καταφέρουν να βρεθούν στις εξέδρες, με την ελπίδα όλα να κυλήσουν ομαλά.

Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 15.30 και οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, αφού τα εισιτήρια έχουν εκδοθεί ονομαστικά.
 
Οι δύο ομάδες δεν έχουν ιδιαίτερα μυστικά. Έχουν συναντηθεί ήδη μία φορά τη φετινή χρονιά με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν στο ΣΕΦ με 87-76, στις 29 Νοεμβρίου. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ο Παναθηναϊκός πέρασε μία περίοδο κρίσης μετά τις τρεις ήττες στην Ευρωλίγκα, όμως όπως κάθε μεγάλη ομάδα επέστρεψε δυναμικά και δείχνει έτοιμη στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Κέρδισε τον Άρη με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ πέρασε σαν σίφουνας από το κλειστό του Αγίου Θωμά επικρατώντας του Αμαρουσίου.
 
Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει πιο σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα αλλά ούτε από αυτόν έλειψαν οι κακές εμφανίσεις. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο ομάδες δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και η κόντρα τους αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
 
Τα κλειδιά του αγώνα
 
Ο φετινός Ολυμπιακός στηρίζεται εν πολλοίς στην απόδοση του Μίλος Τεόντοσιτς. Ένας παίκτης που πέρυσι ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, φέτος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας του Γιαννάκη, ειδικά από τη στιγμή που ο Παπαλουκάς δεν είναι στα καλύτερα του. Από εκεί και πέρα τα βαριά χαρτιά των ερυθρόλευκων είναι ο Κλέιζα, ο Τσίλντρες και φυσικά ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Αν ο Μπουρούσης δεν καταφέρει να αγωνιστεί τότε ο Ολυμπιακός θα χάσει αρκετή από τη δύναμη του μέσα στην ρακέτα. Στόχος του Γιαννάκη θα είναι να περιορίσει τον Πέκοβιτς που αποτελεί το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού.
 
Οι πράσινοι στηρίζουν πολλά στην περιφέρεια τους. Διαμαντίδης, Σπανούλης και εσχάτως Γιασικεβίτσιους που επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις συνθέτουν την καλύτερη περιφέρεια της Ευρώπης. Η απόδοση τους θα κρίνει εν πολλοίς την εξέλιξη του τελικού. Μεγάλη σημασία θα έχει και η άμυνα που θα παίξουν πάνω στον Τεόντοσιτς, τον κινητήριο μοχλό του αντιπάλου.
 
Η ιστορία των τελικών
 
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές σε τελικό κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό να έχει κυριαρχήσει και στους πέντε αγώνες.
 
02/06/1979 Καλλιμάρμαρο, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-72
20/04/1983 Γλυφάδα, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 72-62
23/04/1986 ΣΕΦ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 88-78
26/03/2008 Ελληνικό, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 79-81
22/02/2009 Ελληνικό, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 70-80
 
Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 16 φορές στο κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός μετράει 12 νίκες έναντι μόνο 4 του Ολυμπιακού.
 
Τζάμπολ στο μεγάλο παιχνίδι στις 18.30. Οι διαιτητές θα γίνουν γνωστοί το Σάββατο στις 17.15 μετά από κλήρωση. Οι πέντε υποψήφιοι είναι οι: Λάζαρος Βορεάδης, Σπύρος Γκόντας, Χρήστος Χριστοδούλου, Κώστας Μουζάκης και Γιώργος Τανατζής.

Αιχμές του Σχινά για τον αποκλεισμό του

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε