Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος: Λέει «ναι» στη παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό με «αλλά»

Βαγγέλης Λιόλιος: Λέει «ναι» στη παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό με «αλλά»
Intime.gr

Στο… πλευρό της ΕΟΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος, σχετικά με την παραχώρηση του κλειστού μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος της μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sportfm Πάτρας 96.3 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζοντας ότι συμφωνεί με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για παραχώρηση της κεντρικής σάλας στον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να ξεσπιτωθούν τα υπόλοιπα αθλήματα, μεταξύ των οποίων και η ΕΟΚ.

Να θυμίζουμε ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με δημοσιεύματα και δημόσιες δηλώσεις, για παραχώρηση σε ομάδες, του κλειστού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σε μια προσπάθεια της να διασφαλίσει το “σπίτι” κάποιων αθλημάτων.

Το απόσπασμα των δηλώσεων του Βαγγέλλη Λιόλιου:

«H ανακοίνωση της ΕΟΕ αντανακλά όλους μας, πόσω μάλλον κι εμένα που πιστεύω ακράδαντα ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Πρέπει όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αξιοποιηθούν σωστά, σε απόλυτη συνεργασία με πολύ μεγάλους οργανισμούς όπως είναι ο Παναθηναϊκός, η ενδεχομένως αργότερα η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ή όπως συνέβη και με την ΚΑΕ ΑΕΚ που της παραχωρήθηκαν κάποιες εγκαταστάσεις, αλλά σεβόμενοι παράλληλα και το ίδιο το μπάσκετ, όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα.

Θεωρώ αυτονόητο ότι από τη μια πρέπει να υπάρχει η παραχώρηση εγκαταστάσεων για να βοηθήσουμε μεγάλους οργανισμούς όπως είναι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό γιατί θα ανεβάσει το άθλημα μας. Απλώς πρέπει παράλληλα ο υπόλοιπος χώρος που συνδέεται με τις εγκαταστάσεις, όπως είναι τα γραφεία της ΕΟΚ, να παραχωρηθούν στην ΕΟΚ, με την ίδια ακριβώς λογική και το ίδιο να συμβεί και σε άλλα αθλήματα που στεγάζονται εκεί, όπως είναι η ξιφασκία.

Πρέπει να σεβαστούμε το χώρο της ή να δοθεί μία ξεκάθαρη λύση για το πως θα συνεχίσει, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά τη συγκεκριμένη ομοσπονδία. Εγώ όσον αφορά τη δική μου Ομοσπονδία και το χώρο του μπάσκετ, θεωρώ αυτονόητο και δεν νομίζω ότι χωρά άλλη λογική, όλοι δεχόμαστε να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά με την ίδια ακριβώς λογική να παραχωρηθούν ώστε να αξιοποιηθούν σωστά από την Ομοσπονδία, τα γραφεία που στεγάζεται εδώ και χρόνια η ΕΟΚ.»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις