Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βαρύτατο κατηγορητήριο για Ολυμπιακό από ΕΠΟ! Υπαρκτό ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά του Ολυμπιακού -για εκτεταμένα επεισόδια στον προημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ- ήρθε και η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ να καλέσει σε απολογία τους “ερυθρόλευκους” βάσει του άρθρου 29, που αφορά στη βία κατά αξιωματούχων.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (16:00), κι αν κριθεί ένοχος, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών, γεγονός που ενδέχεται να βάλει εκ νέου φωτιά στο πρωτάθλημα, το οποίο έχουν “αγκαλιάσει” οι Πειραιώτες με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Οι “ερυθρόλευκοι” κατηγορούνται για μεμονωμένα αλλά για εκτεταμένα επεισόδια, αλλά και για άσκηση βίας κατά των των διαιτητών και των παρατηρητών του αγώνα.

Αναλυτικά το άρθρο 29 περί “Βίας”:

“Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών”.

“Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας”.
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε