Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Βραζιλία – Αργεντινή 0-1: Έγραψε ιστορία με φοβερό γκολ του Οταμέντι

Βραζιλία – Αργεντινή 0-1: Έγραψε ιστορία με φοβερό γκολ του Οταμέντι

Η Αργεντινή ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια επικράτησε της Βραζιλιάς με 1-0 στο Μαρακανά για τα προκριματικά του Μουντιάλ, χάρη σε γκολ του Οταμέντι στο 63′.

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία, καθώς υποχρέωσε τη Βραζιλία στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στα προκριματικά του Μουντιάλ. Με αυτό το τρίποντο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα κλείσει την χρονιά στην κορυφή του συστήματος αξιολόγησης των εθνικών ομάδων.

Κατά την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων υπήρξε μεγάλη ένταση στην κερκίδα όπου υπήρχαν οι φίλαθλοι της Αργεντινής. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της Αλμπισελέστε προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, ο Μέσι παρότρυνε τους συμπαίκτες του να πάνε στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει με μισή ώρα καθυστέρηση.

Ο αγώνας ήταν… νευρικός και στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξαν σημαντικές ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν 22 φάουλ!

Στην επανάληψη η Βραζιλία ήταν καλύτερη, αλλά όταν χρειάστηκε ο Μαρτίνεθ κράτησε την ομάδα του ζωντανή.

Στο 63′ ο Οταμέντι σημείωσε το χρυσό γκολ για τους φιλοξενούμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βραζιλία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζοέλτον στο 81′.

https://www.youtube.com/watch?v=B6CI_VKEN0c

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ:

Βραζιλία – Αργεντινή 0-1
Παραγουάη – Κολομβία 0-1
Ισημερινός – Χιλή 1-0
Ουρουγουάη – Βολιβία 3-0
Περού – Βενεζουέλα 1-1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις