Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Formula 1: Πρωτιά για Μαξ Φερστάπεν και Red Bull στην Ίμολα – Καταστροφή για Λεκλέρκ και Ferrari

Formula 1: Πρωτιά για Μαξ Φερστάπεν και Red Bull στην Ίμολα – Καταστροφή για Λεκλέρκ και Ferrari
Reuters

Η Ferrari έπαιξε… εντός έδρας, αλλά δεν είδε ούτε ένα της μονοθέσιο να ανέβει στο βάθρο. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια, που φιλοξενήθηκε στην πίστα της Ίμολα. Το 1-2 έκανε η Red Bull. 6ος ο Λεκλέρκ, έχοντας έξοδο στον 53ο γύρο  – Ατύχημα ο Σάινθ μετά την εκκίνηση.

Το Grand Prix στην Ίμολα αποδείχθηκε… ονειρεμένο για τον Μαξ Φερστάπεν. Μια ημέρα μετά την κατάκτηση της pole position στο sprint race έκανε… περίπατο με την Red Bull του, μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά από τον Σαρλ Λεκλέρκ.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη στη Formula 1, με την Red Bull να πανηγυρίζει το «1-2», καθώς δεύτερος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με το άλλο μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας.

 

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Λάντο Νόρις με McLaren, αφού ο -πρωτοπόρος της κατάταξης των οδηγών- Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ο οποίος ήταν στην τρίτη θέση και πίεζε στο «κυνήγι» του Πέρες, έχασε στον 53ο γύρο τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να μπει στα πιτ για αλλαγή εμπρός πτέρυγας και να «πέσει» στην ένατη θέση, πριν «αναρριχηθεί» έκτος. Δεν κατάφερε να τερματίσει η Ferrari του Κάρλος Σάινθ, με τον Ισπανό να έχει ατύχημα, λίγο μετά την εκκίνηση.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις