Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Kosmocar: Σε πλήρη εφαρμογή οι υπηρεσίες έξυπνης μετακίνησης «astyMOVE» στην Αστυπάλαια

Kosmocar: Σε πλήρη εφαρμογή οι υπηρεσίες έξυπνης μετακίνησης «astyMOVE» στην Αστυπάλαια

Οι υπηρεσίες έξυπνης μετακίνησης astyMOVE στην Αστυπάλαια τέθηκαν σε πλήρη εφαρμογή, με τον συντονισμό και την υποστήριξη της Kosmocar και τη συνδρομή του Ομίλου Volkswagen, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια-Έξυπνο και αειφόρο νησί», που βρίσκεται στο δεύτερο έτος υλοποίησής του.

Όπως ανακοίνωσε η Kosmocar, ξεκίνησε η λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing «astyGO», που σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service «ASTYBUS» ολοκληρώνουν το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας.

Έτσι, όλες οι ανάγκες μετακίνησης στο νησί μπορούν να πραγματοποιηθούν με εύκολο και απλό τρόπο μέσω της εφαρμογής «astyMOVE» ενσωματώνοντας με καινοτόμο τρόπο όλες τις υπηρεσίες στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android και iOS.

Η υπηρεσία «astyGO» πραγματοποιείται με τη χρήση των ηλεκτρικών Volkswagen e-up! & ID.3, του eScooter SEAT MO 125 και των eBikes της Ducati καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες μετακίνησης των επισκεπτών αλλά και της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων.

Αντίστοιχα, η υπηρεσία «ASTYBUS» προσφέρεται με τη χρήση του ηλεκτρικού SUV Volkswagen ID.4 προσδίδοντας στους χρήστες μία νέα εναλλακτική μετακίνησης στο νησί. Από το φθινόπωρο του 2022, στον στόλο οχημάτων του ASTYBUS θα ενσωματωθεί το νέο ηλεκτρικό μίνι-βαν της Volkswagen, ID.Buzz.

Σημειώνεται, ότι στην Αστυπάλαια κυκλοφορούν 50 ηλεκτρικά οχήματα, οι ανάγκες φόρτισης των οποίων καλύπτονται τόσο από το δίκτυο δημόσιας φόρτισης (20 σημεία φόρτισης) όσο και από ιδιωτικούς φορτιστές των επιχειρήσεων φιλοξενίας και ενοικίασης οχημάτων.

Μετά την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης πέρυσι από τις αστυνομικές Αρχές του νησιού, τις υπηρεσίες του Αεροδρομίου και τον Δήμο Αστυπάλαιας, τώρα προστίθεται και το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στην Ελλάδα, ένα e-Crafter, δωρεά του Ομίλου Volkswagen. Επίσης, το πρώτο ηλεκτρικό ταξί μεταφέρει πελάτες σε όλο το νησί και πρόσφατα οι πρώτοι ιδιώτες πελάτες παρέλαβαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen e-up! ID.3 και ID.4.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια-Έξυπνο και αειφόρο νησί», σε πέντε χρόνια η Αστυπάλαια πρόκειται να μετατραπεί σε ένα νησί με μεγάλο βαθμό βιώσιμης κινητικότητας και ενέργειας, με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έξυπνες υπηρεσίες κινητικότητας και ένα πράσινο υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις