Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανακοινώνεται σήμερα η συμμαχία VW-Ford

Ανακοινώνεται σήμερα η συμμαχία VW-Ford

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας VW και Ford, συνεργασία που θα αλλάξει το τοπίο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε η συνεργασία αρχικά θα επικεντρωθεί στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης με την VW να επενδύει στην Ford Autonomous Vehicles LLC και τη Ford να μπορεί με τη σειρά της να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων MEB της VW.

Παράλληλα στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, η VW θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στις τεχνολογίες του επαγγελματικού Ford Transit και του Ranger, ενώ οι Γερμανοί θα ήθελαν να χρησιμοποιούν τα εργοστάσια της Ford στις ΗΠΑ για να παράγουν και δικά τους αυτοκίνητα, με δεδομένο ότι αυτά δεν λειτουργούν στο 100% της παραγωγικής τους δυνατότητας.

Σε δηλώσεις του από το Ντιτρόιτ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ford, o Bill Ford, είπε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται πλέον σε τελικό στάδιο, τονίζοντας πως αυτό που προέχει για την εταιρεία του είναι η διατήρηση της καλής τη φήμης. Άφησε έτσι κάποια υπονοούμενα ότι φοβάται πως το dieselgate μπορεί να «αμαυρώσει» κάπως αυτή τη συνεργασία, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την έξωθεν καλή μαρτυρία της VW στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, έσπευσε να δηλώσει πως ξη γερμανική εταιρεία έχει ήδη δεσμευτεί για πλήρη ακεραιότητα στις σχέσεις τους και δήλωσε βέβαιος ότι η συμμαχία που χτίζεται και είναι και δυνατή και αληθινή. Βασιζόμενοι σε αυτή την ειλικρινή σχέση- είπε – είμαστε πεπεισμένοι πως η εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου θα έρθουν σαν φυσικό επακόλουθο. Άλλωστε, τόνισε, έχουμε διδαχθεί πολλά από τη συνεργασία μας στην με την Autolatina, μια κοινοπραξία στη Βραζιλία.

Και κατέληξε λέγοντας ότι οι ομάδες στελεχών των δύο εταιρειών που δουλεύουν από κοινού για να χτίσουν τους όρους της συμμαχίας, έχουν ήδη βρει τα… πατήματά τους και έχουμε διαπιστώσει πως ταιριάζουμε σε πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν τόσο με τον τρόπο σκέψης, όσο και με την ανάπτυξη των προϊόντων που θέλουμε.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις