Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Διοικητικές αλλαγές τη Hyundai με στόχο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών

Διοικητικές αλλαγές τη Hyundai με στόχο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών

Έμφαση σε ηλεκτροκίνηση, συνδεσιμότητα και αυτόνομη οδήγηση θέλει να δώσει ο Euisun Chung, νέος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Η Hyundai προχωρά σε διοικητικές αλλαγές κορυφής, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά και κυρίως στους τομείς που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογία που άπτεται της αυτόνομης οδήγησης.

Οι αλλαγές έρχονται σχεδόν ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του Euisun Chung στη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της εταιρείας και εντοπίζονται κυρίως σε δύο πρόσωπα.

Ο Thomas Schemera, ο οποίος προσλήφθηκε από τη BMW για να επιβλέπει το τμήμα αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης της Hyundai τον Μάρτιο, θα είναι υπεύθυνος για τον συνολικό σχεδιασμό και ανάπτυξη στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και της ηλεκτροκίνησης.

Την ίδια στιγμή, ο Luc Donckerwolke, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Bentley, ο οποίος μετακινήθηκε στη Hyundai το 2016, θα είναι επικεφαλής σχεδιασμού, αντικαθιστώντας τον Peter Schreyer, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανέλαβε νέο ρόλο ως επικεφαλής της διαχείρισης του σχεδιασμού.

Ο Chung είναι θιασώτης των νέων τεχνολογιών, αλλά παράλληλα πιέζεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα τα οποία δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά με τη μετοχή της εταιρείας να δέχεται υψηλές πιέσεις.

Η Hyundai Motor την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν κατά τα δύο τρίτα, θέτοντας εν αμφιβόλω τον σχεδιασμό για την παραγωγή νέων SUV αφού οι πωλήσεις της στην αγορά των ΗΠΑ και της Κίνας είναι αδύναμες.

Αντίθετα, στην Ευρώπη, η Hyundai καταγράφει ρεκόρ πωλήσεων. Τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 οι πωλήσεις της κορεάτικης εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Η εταιρεία διέθεσε 425.854 οχήματα το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, εκ των οποίων πάνω από 134.000 οχήματα το 3ο τρίμηνο, που ήταν και το καλύτερο στην ιστορία της Hyundai στην Ευρώπη.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις