Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

H GM θέλει ένα εθνικό πλάνο για την ηλεκτροκίνηση στις ΗΠΑ

Επιθυμώντας να προτείνει μια ομοιόμορφη λύση για όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, η General Motors καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα εθνικό πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Καλιφόρνιας και του “Clean Air Act”, το οποίο θέλει τα οχήματα με μηδενικές εκπομπές να αντιπροσωπεύουν το 14,5% των πωλήσεων μέχρι το 2025, η GM ζητεί την εφαρμογή ποσοστώσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Στη δήλωσή του, εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει ότι ένα πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι ένα ποσοστό της τάξης του 7% για το 2021, το οποίο στη συνέχεια θα αυξάνεται κατά 2% ετησίως, φθάνοντας το 15% έως το 2025 και το 25% μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τη General Motors, η εφαρμογή αυτών των ποσοστώσεων που συνδέονται με την εφαρμογή συμπληρωματικών πολιτικών, θα θέσει σε κυκλοφορία στους δρόμους των ΗΠΑ περίπου 7.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030. Παράλληλα θα «ξεκλειδώσει» πληθώρα επενδύσεων που θα αφορούν κύρια στην ανάπτυξη των υποδομών.

Απομένει να δούμε αν η κυβέρνηση Trump, η οποία έχει αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού, θα ευαισθητοποιηθεί απέναντι στα επιχειρήματα που προβάλλει η General Motors.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις