Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Audi θέλει να εξοικονομήσει 15 δισ. ευρώ έως το 2022

Η Audi θέλει να εξοικονομήσει 15 δισ. ευρώ έως το 2022

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η γερμανική εταιρεία προγραμματίζει την εξοικονόμηση πόρων που θα επενδυθούν για να αναπτυχθεί σε νέα πεδία.

Το γερμανικό περιοδικό Manager Magazin δημοσίευσε πρόσφατα πως η εταιρεία σχεδιάζει την εξοικονόμηση έως και 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Προφανώς ο σκοπός αυτής της ενέργειας είναι το να δημιουργηθούν κεφάλαια προς επένδυση σε τομείς που θα το απαιτήσουν στα επόμενα χρόνια. Προφανώς ένας τέτοιος είναι η ηλεκτροκίνηση, το ίδιο και η συμμόρφωση των θερμικών κινητήρων με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων που γίνονται όλο και πιο αυστηροί.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, από την άλλη όμως το ποσό επαληθεύτηκε από στελέχη της εταιρείας. Αυτό που διαψεύστηκε κατηγορηματικά, είναι οι φήμες πως οι θέσεις που θα μείνουν κενές στα επόμενα χρόνια δε θα αναπληρωθούν, οπότε ουσιαστικά το προσωπικό θα μειώνεται κατά 3% ετησίως και στην επόμενη 5ετία θα έχουν χαθεί 14.000 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι θέσεις επί γερμανικού εδάφους (δηλαδή οι 61.500 από τις 91.700) είναι εγγυημένες έως το 2025, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων και η διοίκηση της Audi προσπαθούν να αξιολογήσουν πόσοι εργαζόμενοι θα είναι απαραίτητοι στα επόμενα χρόνια.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις