Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η κινεζική Beijing Auto ψάχνει για να αγοράσει «ευρωπαϊκή φίρμα»

Η κινεζική Beijing Auto ψάχνει για να αγοράσει «ευρωπαϊκή φίρμα»

Η κινεζική Beijing Auto έχει στραμμένα τα μάτια της προς την Ευρώπη, με στόχο την εξαγορά μιας ευρωπαϊκής φίρμας για να διευρύνει την παραγωγική και πελατειακή βάση της.

Ο Dong Haiyang, πρόεδρος του νέου ευρωπαϊκού κλάδου της Beijing Automotive Group, δήλωσε ότι η εταιρεία του στοχεύει στη εξαγορά ενός εδραιωμένου Ευρωπαίου κατασκευαστή.

Οι μέχρι στιγμής αναφορές λένε ότι οι επενδυτικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται για λογαριασμό της Beijing Auto έχουν επικεντρωθεί σε τρεις μεσαίου μεγέθους εταιρείες, με «καλή εταιρική εικόνα». Ο Haiyang δηλώνει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις ενός εδραιωμένου Ευρωπαίου κατασκευαστή για να διευρύνει την παραγωγική ικανότητα της Beijing Auto. Η υποψήφια εταιρεία προς εξαγορά θα πρέπει να διαθέτει ισχυρή κληρονομιά στην Ευρώπη, κατά συνέπεια και εδραιωμένη πελατειακή βάση. 

Τα ονόματα των υποψηφίων εταιρειών δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά ο Haiyang παραδέχτηκε ότι δύο είναι οι επικρατέστερες, οι οποίες και εξετάζονται ενδελεχώς από την ομάδα των ερευνητών του. 

Να θυμίσουμε ότι η Beijing Auto είναι η εταιρεία που στο τέλος του 2009 είχε αγοράσει την πλατφόρμα της προτελευταίας γενιάς του Saab 9-5 και το 2003 την πλατφόρμα του 9-3, καθώς και τους αξιόλογους 4κύλινδρους κινητήρες των Σουηδών, με στόχο να υποστηρίξει τη δική της παραγωγή. Ένα SUV με την ονομασία C51X, το οποίο βασίζεται στο Saab 9-3 θα αρχίσει να πωλείται από το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε