Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Η νέα BMW M4 Coupe και η νέα BMW M4 Cabrio

Η νέα BMW M4 Coupe και η νέα BMW M4 Cabrio

Με διαρκείς εξελίξεις σε τομείς που σχετίζονται με μία αποκλειστική εμπειρία επιδόσεων, η BMW M GmbH συνεχίζει το success story των best seller της στην premium μεσαία κατηγορία.

Η νέα BMW M4 Coupé και η νέα BMW M4 Cabrio αναδεικνύουν τώρα ακόμη πιο έντονα τα αγωνιστικά γονίδια αυτών των σπορ μοντέλων.

Ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo θα διατίθεται στο μέλλον σε τρία επίπεδα απόδοσης. Ο συνδυασμός της έκδοσης των 353 kW/480 hp με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στη νέα BMW M4 Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 10,1 – 10,0 l/ 100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 230 – 226 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) παραμένει ασυναγώνιστος στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.

Ο κινητήρας της νέας BMW M4 Competition Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 9,9 – 9,7 l/ 100 km- συνδυασμένες εκπομπές CO2: 223 – 219 g/km κατά το πρότυπο WLTP) αποδίδει μέγιστη ισχύ 375 kW/510 hp, μεταφέροντας την ισχύ στο δρόμο μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic. Σε συνδυασμό με το M xDrive που διαθέτουν οι τετρακίνητες εκδόσεις Coupé και Cabrio, αυτό το κιβώτιο εξασφαλίζει την απόλυτη μετατροπή της ισχύος – που τώρα είναι αυξημένη στα 390 kW/530 hp – σε συναρπαστική δυναμική οδήγηση.

Χάρη στις τρέχουσες τροποποιήσεις, τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της premium μεσαίας κατηγορίας έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους στις διεθνείς αγορές, ενισχύοντας παράλληλα την ηγετική τους θέση στην κατηγορία. Οι ΗΠΑ έχουν γίνει η σημαντικότερη αγορά όσον αφορά τις πωλήσεις για την BMW M4 Coupé, και ακολουθούν η Κίνα, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις ΗΠΑ, η BMW M4 Cabrio συγκεντρώνει μακράν τα υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων. Επιπλέον, το ανοιχτό τετραθέσιο απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε κάθε μία από τις σχετικές αγορές τους, τα μοντέλα της Σειράς BMW M4 είναι με διαφορά οι ηγέτες της κατηγορίας τους σε κάθε ένα από τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά τους περιβάλλοντα.

Οι νέες εκδόσεις της BMW M4 Coupé και της BMW M4 Cabrio κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Το λανσάρισμα των νέων μοντέλων στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει με την έναρξη της παραγωγής τον Μάρτιο του 2024.

Bespoke μοντέλα, κλασικές επιδόσεις M

Η ασυμβίβαστη δυναμική τόσο στην καθημερινή οδήγηση όσο και στην πίστα είναι χαρακτηριστικό των μοντέλων της σειράς Μ4 της BMW, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη σχεδίασή τους. Οι δυναμικές αναλογίες και τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M για τη βελτιστοποίηση της παροχής αέρα ψύξης και της αεροδυναμικής ισορροπίας υποστηρίζουν την σπορ φύση των μοντέλων υψηλών επιδόσεων.

Η μεγάλη και χαρακτηριστική στα μοντέλα Μ κάθετη μάσκα νεφρών της BMW με τις οριζόντια διατεταγμένες διπλές περσίδες, οι δυναμικά διαμορφωμένοι θόλοι των τροχών και τα προτεταμένα μαρσπιέ με το μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα αντίθεσης, καθώς και οι εντυπωσιακές προσθήκες, που προσαρτώνται στον εμπρός και τον πίσω προφυλακτήρα, αποτελούν σαφή αναφορά στις δυναμικές δυνατότητες τόσο της Coupé όσο και της Cabrio έκδοσης.

Επιπλέον, οι διάφορες παραλλαγές του μοντέλου με την ιδιότητα των bespoke οχημάτων, συνεισφέρουν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο σε μία εξαιρετικά σπορ οδηγική εμπειρία. Για παράδειγμα, η οροφή από CRP είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις της BMW M4 Coupé. Η BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσετε τις τυπικές επιδόσεις M μαζί με μια εξαιρετική, open-top εμπειρία οδήγησης. Η προηγμένη μαλακή οροφή συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας αναδιπλούμενης σκληρής οροφής με την εμφάνιση μιας κλασικής υφασμάτινης. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός κίνησης της επιτρέπει να ανοίγει ή να κλείνει εν κινήσει.

Συστήματα υποβοήθησης με παραμετροποιήσιμο εύρος λειτουργιών

Η περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας των συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης συμβάλλει επίσης σε μια ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης. Όσον αφορά το εύρος λειτουργιών και τη διαθεσιμότητα, θέτουν σημεία αναφοράς στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της νέας BMW M4 Coupé και της νέας BMW M4 Cabrio. Επιπλέον, τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού μπορούν να ελέγχονται μέσω του πλήκτρου M Mode στην κεντρική κονσόλα, ώστε να διασφαλίζεται η συναρπαστική εμπειρία οδήγησης ενός σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων. Για παράδειγμα, στην προαιρετικά διαθέσιμη λειτουργία οδήγησης TRACK, η οποία έχει σχεδιαστεί για χρήση σε πίστα, όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας απενεργοποιούνται προσωρινά.

Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα BMW M4 Coupé και τη νέα BMW M4 Cabrio περιλαμβάνει Park Distance Control με αισθητήρες εμπρός και πίσω, Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Front Collision Warning με παρέμβαση φρένων, Lane Departure Warning, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Lane Return με υποβοήθηση τιμονιού και Traffic Sign Recognition με Speed Limit Info και ένδειξη No Overtaking Indicator.

Τα προαιρετικά χαρακτηριστικά για τα μοντέλα Competition περιλαμβάνουν Steering and Lane Guidance Assistant με Automatic Speed Limit Assist, Lane Keeping Assistant και Traffic Light Recognition, καθώς και Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go ως αναπόσπαστο μέρος του Driving Assistant Professional. Το Parking Assistant διευκολύνει το αυτόματο παρκάρισμα (είσοδος/έξοδος από χώρους) και περιλαμβάνει επίσης το Reversing Assistant στον βασικό εξοπλισμό.

Cockpit σπορ αυτοκινήτου φιλοσοφίας Μ με νέα σχέδια τιμονιού και εσωτερικές επενδύσεις

Η μοντέρνα αγωνιστική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό των νέων εκδόσεων των μοντέλων υψηλών επιδόσεων έχει επίσης εξελιχθεί. Νέα σχέδια τιμονιού και στοιχείων ελέγχου, καθώς και υλικά υψηλής ποιότητας για τον πίνακα οργάνων και τις εσωτερικές επενδύσεις αναδεικνύουν τον αποκλειστικό χαρακτήρα του cockpit, που έχει αναπτυχθεί ειδικά για μοντέλα M.

Το στάνταρ δερμάτινο τιμόνι M με τα κουμπιά πολλαπλών λειτουργιών, τα δύο μπουτόν M και τα paddles αλλαγής ταχυτήτων για τα μοντέλα Competition μεταφέρουν τώρα στον οδηγό μια ακόμα πιο έντονη αίσθηση πίστας. Η νέα σχεδίαση περιλαμβάνει ένα πεπλατυσμένο κάτω τμήμα της στεφάνης και τροποποιημένες ακτίνες. Μια κόκκινη κεντρική σήμανση στη θέση 12:00 υπογραμμίζει τον σπορ προσανατολισμό της σχεδίασης του τιμονιού. Επιπλέον, για πρώτη φορά διατίθεται τιμόνι M Alcantara με την ίδια σχεδίαση και την ίδια γκάμα λειτουργιών. Επιπλέον, μια λειτουργία θέρμανσης είναι προαιρετικά διαθέσιμη και για τις δύο παραλλαγές τιμονιού.

Η ειδική διάταξη του cockpit περιλαμβάνει επίσης έναν πίνακα ελέγχου στην κεντρική κονσόλα, όπου φιλοξενούνται ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων ή εκείνος του αυτόματου κιβωτίου, το κόκκινο κουμπί Start/Stop, το BMW iDrive Controller και τα μπουτόν Setup και M Mode. Αυτά μπορούν να ενεργοποιηθούν για την ατομική διαμόρφωση του οχήματος καθώς και για το εύρος των λειτουργιών των οθονών και των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, που μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση.

Χαρακτηριστικό των μοντέλων M είναι επίσης ο συνδυασμός σπορ αισθητικής και πολυτελούς ατμόσφαιρας στο εσωτερικό, ως αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας σχεδίασης και σύνθεσης υλικών. Οι εσωτερικές επενδύσεις στην περιοχή του ταμπλό, του πίνακα ελέγχου και του καλύμματος της ποτηροθήκης διατίθενται τώρα στάνταρ στην έκδοση Dark Graphite Μatt. Οι διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού σε Aluminium Rhombicle Anthracite καθώς και στη νέα παραλλαγή Finely Polished Aluminium μπορούν τώρα να παραγγελθούν προαιρετικά για τη νέα BMW M4 Coupé και τη νέα BMW M4 Cabrio. Ο προαιρετικός πίνακας οργάνων στην έκδοση Sensatec διαθέτει μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη υφή.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις