Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Opel κερδοφόρα μετά από 20 χρόνια!

Η Opel κερδοφόρα μετά από 20 χρόνια!

Αφού ήταν ζημιογόνα επί δύο δεκαετίες όπου ανήκε στην GM, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε σημαντικά κέρδη για το 2018, που ήταν στην ιδιοκτησία του Groupe PSA.

Η Opel και η βρετανική αδελφή της, η Vauxhall, ανακοίνωσαν κέρδη 859 εκατομμυρίων ευρώ το 2018. Κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι η εταιρεία παρουσίασε ζημίες €179 εκατ. το τελευταίο 5μηνο του 2017, αφού εξαγοράστηκε από το Group PSA την 1η Αυγούστου εκείνης της χρονιάς.

Ούτε η ίδια η PSA δεν περίμενε η Opel/Vauxhall ξαναγίνει κερδοφόρα τόσο γρήγορα. Είχε προβλέψει επιστροφή στην κερδοφορία το 2020, όπως αναφέρει το Automotive News.

Επιπλέον, η Opel παρουσίασε περιθώριο κέρδους 4,7% σε πωλήσεις αξίας €18,4 δις, περνώντας τη Volkswagen που είχε περιθώριο κέρδους 4,1%.
Πριν την εξαγορά από την PSA, οι Opel και Vauxhall ήταν στο δρόμο της εξυγίανσης, όμως η General Motors και πάλι ήθελε να τις πουλήσει. Μάλιστα, η Opel λέγεται ότι θα είχε φτάσει στην εξισορρόπηση από το 2016 αν δεν είχε ζημιωθεί η Vauxhall από την όλη ιστορία του Brexit.

To Group PSA, υπό την ηγεσία του Carlos Tavares, έκοψε γρήγορα 3.700 θέσεις εργασίας από τα γερμανικά εργοστάσια της Opel και μετέφερε άλλες 2.000 θέσεις από το Russelsheim της Γερμανίας στη Γαλλία, μετά την εξαγορά. Επιπλέον, ο Tavares επικεντρώθηκε στην εξάλειψη των μεγάλων εκπτώσεων στα μοντέλα της Opel/Vauxhall και πέτυχε να μειώσει το στοκ απούλητων αυτοκινήτων κατά 32.000 μονάδες μέσα στο 2018.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις