Η αυλαία έπεσε με συναρπαστικό τρόπο για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026.
Ο Σεμπαστιόν Οζιέ, οδηγώντας περίτεχνα το Toyota GR Yaris Rally1, κατάφερε σήμερα, στην τελευταία ημέρα του αγώνα, κι ενώ ήταν πίσω 4,1 δευτ. από τον Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20 N Rally1, να περάσει κιόλας μπροστά στην 1η από τις σημερινές 4 ειδικές διαδρομές, βάζοντας δύσκολα στον Νεβίλ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτά τα δύσκολα φάνηκαν μετά το μεσημεριανό σέρβις στο Λουτράκι, όπου βρέθηκα. Είδα έναν Οζιέ να χαιρετά αισιόδοξος φεύγοντας για τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα, κι έναν Νεβίλ να περνά μπροστά μου έτοιμος για τη μάχη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όμως, ο Βέλγος ήταν πολύ άτυχος, καθώς στην προ-τελευταία ειδική διαδρομή, στους Αγίους Θεοδώρους, έπαθε κλατάρισμα και στα δύο πίσω ελαστικά, με αποτέλεσμα εκεί που ήταν 1,3 δευτ. πίσω από τον Λεμπ, να βρεθεί 54,8 δευτ. μακριά του, και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης νίκης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πάντως, ήταν τέτοιο το πείσμα του Οζιέ για τη νίκη, που ενώ θα μπορούσε να πάει απλά οδηγώντας το Yaris στον τερματισμό, στην τελευταία ειδική, δεν φοβήθηκε καν μην πάθει ζημιά, και τα έδωσε όλα, κερδίζοντας μάλιστα την ειδική, ώστε να πάρει τους 5 βαθμούς έξτρα που δίνει η πρώτη θέση. Είναι και θέμα βαθμολογίας, βλέπετε, μολονότι ο Οζιέ κάνει λιγότερους αγώνες και φέτος. Θα μου πείτε και πέρυσι έκανε, αλλά πήρε τον τίτλο από τον Εβανς! Τώρα ο Οζιέ βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα, 26 βαθμούς πίσω από τον Κατσούτα και 33 από τον Εβανς.
Ο Τακαμότο Κατσούτα οδήγησε συντηρητικά, χωρίς ρίσκο με το Toyota GR Yaris Rally1, και με τις ατυχίες άλλων οδηγών ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, και μείωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Εβανς, στους 7 βαθμούς.
Ο πολύ καλός Τζόσουα ΜαρκΕρλιν προσπάθησε για το βάθρο με το Puma της M-Sport, όμως είχε κλατάρισμα και έμεινε 4ος, όπως και ο Σάμι Παχάρι με το Yaris που έμεινε 5ος. Τι να πεις για τον Αντριέν Φορμό με το Hyundai, που ενώ ήταν πρώτος την Παρασκευή, ένα κλατάρισμα τον έριξε, ενώ και το Σάββατο που ήταν 3ος πάλι έπεσε με κλατάρισμα και ήρθε η Κυριακή με ένα ακόμα κλατάρισμα να τον αποτελειώσει και να τερματίσει 6ος, μπροστά από τον Εβανς.
Στην 8η θέση ο Μαρτίνς Σεσκς με το άλλο Puma.
Ο Ολιβερ Σόλμπεργκ ήταν κι αυτός θύμα των ελαστικών, με αποτέλεσμα ο εκ των διεκδικητών του τίτλου να πέσει στην 16 θέση.
Πρώτος Ελληνας και 26ος στη γενική κατάταξη ο Γιάννης Πλάγος με Skoda Fabia RS, και δεύτερος ο Νώντας Καρανικόλας με Ford Fiesta MkII.
Ο Ευθύμης Χαλκιάς και Skoda Fabia Evo στην 29ή θέση, ενώ ο Flandy (Ανδρέας Βαρδινογιάννης) στην πρώτη του συμμετοχή σε Ακρόπολις, με συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή των 31 Ακρόπολις, τερμάτισε 30ός.
Τη ράμπα του τερματισμού πέρασαν 45 αυτοκίνητα από τα 57 που εκκίνησαν.
