Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο όμιλος Volkswagen επενδύει 2 δις ευρώ για δύο νέα εργοστάσια στην Κίνα

Ο όμιλος Volkswagen επενδύει 2 δις ευρώ για δύο νέα εργοστάσια στην Κίνα

Η Volkswagen θα επενδύσει 2 δις ευρώ στις πόλεις Qingdao και Tianjin, στα ανατολικά της Κίνας, για την κατασκευή ισάριθμων εργοστασίων.

Η ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα δια στόματος του Martin Winterkorn, προέδρου του ΔΣ του VW Group, παρουσία της Kαγκελαρίου Α. Μέρκελ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα και του Κινέζου πρωθυπουργού, Li Keqiang.

Η επένδυση αποτελεί μέρος πολλών εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών που με την ευκαιρία της επίσκεψης Μέρκελ υπέγραψαν Γερμανία και Κίνα. Μάλιστα, ο Winterkorn δήλωσε πως πρόκειται μόνο για την αρχή, αφού τα σχέδια της VW περιλαμβάνουν συνολικές επενδύσεις παγκοσμίως 18,2 δις ευρώ και ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού θα απορροφηθεί από επενδύσεις στην Κίνα.

«Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη αγορά μας», τόνισε ο Martin Winterkorn. «Στόχος μας είναι η επέκταση των γραμμών παραγωγής για να ικανοποιήσουμε την αυξημένη ζήτηση».

Η επιλογή των τοποθεσιών για τα δύο ολοκαίνουργια εργοστάσια, έγινε με γνώμονα το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά σε λιμάνι. Στην Tianjin μάλιστα, ολοκληρώνεται ως το τέλος του χρόνου η κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει αποκλειστικά το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με το οποίο εφοδιάζονται τα μοντέλα του Ομίλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων, η VW το πρώτο πεντάμηνο του 2014 πούλησε στην κινεζική αγορά πάνω από 1,5 εκατ. οχήματα, σημειώνοντας αύξηση περίπου 18% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν γιατί το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον του ομίλου VW αλλά και όλων των λοιπών κατασκευαστών για την Κίνα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η διάθεση του ανανεωμένου VW Polo – Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι τιμές

Οι παραξενιές των οδηγών στις ΗΠΑ αναγκάζουν την VW να… ψεύδεται!

VW: Εξελίσσει νέα, επαναστατική τεχνολογία κινητήρων βενζίνης

VW: Από 20.760 ευρώ το νέο Golf BlueMotion

Έρχεται υβριδικό VW Polo και έκδοση που θα καταναλώνει φυσικό αέριο

VW: Δεύτερη νιότη για το Polo με νέα μοτέρ και σύγχρονα συστήματα ασφάλειας

Τι δώρο έκανε η Volkswagen στον ιδρυτή του Facebook και γιατί; (VIDEO)

Η VW ετοιμάζει 4κίνητη έκδοση του Polo R με 250 ίππους

Νέα σπορ έκδοση για το VW Golf με κατανάλωση μόλις 1,5 λίτρo/100km! 

Με νοθεία βγήκε Αγαπημένο Αυτοκίνητο της Γερμανίας το VW Golf 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε