Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρουσίαση: Τα νέα SUV της Honda CR-V, ZR-V και e:Ny1 – Εκδόσεις και τιμές

Παρουσίαση: Τα νέα SUV της Honda CR-V, ZR-V και e:Ny1 – Εκδόσεις και τιμές

Η Honda καλωσορίζει στην Ελλάδα τα νέα SUV: CR-V, ZR-V και το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1, ενισχύοντας σημαντικά το στόλο της.

Με τρία δυνατά χαρτιά, η Honda κάνει κίνηση ματ για να διεκδικήσει το μερίδιο που της αξίζει στην αγορά. Τα CR-V, ZR-V και e:Ny1 υπηρετούν τις αρχές της ιαπωνικής μάρκας για καινοτόμο τεχνολογία, αξιοπιστία, πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, ξεχωριστή μοντέρνα σχεδίαση και καλή οδική συμπεριφορά -από τη μικρή γεύση που πήραμε-, συνοδευόμενα από premium αύρα.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την εμπορική πολιτική, τις εγγυήσεις και τα νέα προωθητικά προγράμματα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκης, η επιτυχία είναι δεδομένη. Ας τα γνωρίσουμε:

Honda CR-V

Η 6η γενιά του δημοφιλούς και παγκόσμιου best seller της Honda, CR-V, έρχεται με αυξημένες διαστάσεις και τοποθετείται στο υψηλό άκρο της κατηγορίας D-SUV. Ευρυχωρία, πρακτικότητα, άνεση, ποιότητα, ασφάλεια και τεχνολογία σε υπερθετικό βαθμό. Το CR-V διατίθεται σε υβριδική έκδοση (e:HEV), δηλαδή ενός αυτοφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης και σε Plug-in υβριδική (e:PHEV) για πρώτη φορά μάλιστα σε ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda.

Το σύστημα e:HEV, το οποίο έχουμε γνωρίσει στα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, έχει πλέον αναβαθμιστεί και μπορεί να συνδυαστεί και με σύστημα μετάδοσης κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, ενώ διαθέτει μία μικρότερη σε διαστάσεις μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας. Το νέο e:PHEV έχει μεγαλύτερη μπαταρία και συγκεκριμένα 17,7kWh και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 82km.

Οι δύο εκδόσεις βασίζονται στον ίδιο δίλιτρο αναβαθμισμένο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στο κύκλο Atkinson με εξαιρετικό βαθμό απόδοσης. Στην περίπτωση του e:HEV, ο θερμικός κινητήρας συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 184PS, ενώ στην e:PHEV έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας επίσης 184PS. Να σημειωθεί πως το e:PHEV διατίθεται αποκλειστικά με την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Στον τομέα της ασφάλειας, έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ενώ το CR-V γίνεται το πρώτο μοντέλο της Honda που προσφέρει στάνταρ το νέο πακέτο Sensing 360. Ανάμεσα σε άλλα, προσφέρει περιμετρική κάλυψη, με την προσθήκη δύο πλευρικών ραντάρ, εξαλείφοντας έτσι τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα.

Το εσωτερικό του νέου C-RV διακρίνεται από ποιοτικά και premium χαρακτηριστικά, ενώ ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,2 ιντσών, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, καθώς και μια δεύτερη οθόνη του συστήματος πολυμέσων με διαγώνιο 9 ιντσών.

Το νέο CR-V προσφέρει 4 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: Normal, Sport και Econ, ενώ το e:PHEV διαθέτει, επίσης, επιλογές διαχείρισης ενέργειας EV και Advanced Eco-assist, όπως και το νέο πρόγραμμα λειτουργίας Snow που μειώνει τη στάνταρ απόκριση του γκαζιού για να ελαχιστοποιήσει το σπινάρισμα των τροχών και να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες.

Αναλόγως την έκδοση, οι τιμές του CR-V διαμορφώνονται ως εξής:
CR-V Elegance 2WD: 54.400 ευρώ
CR-V Elegance 4WD: 57.900 ευρώ
CR-V Advance 4WD: 63.700 ευρώ
CR-V Advance Tech 2WD PHEV: 67.900 ευρώ

Honda ZR-V

Το ολοκαίνουριο υβριδικό της Honda αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Εντυπωσιακή φρέσκια σχεδίαση, ισχυρές επιδόσεις που συναντά κανείς σε σπορ μοντέλα και εξαιρετική άνεση. Τοποθετείται στο χαμηλότερο άκρο της κατηγορίας D-SUV και βρίσκεται ανάμεσα στο HR-V και το νέο CR-V. Το ZR-V διαθέτει κι αυτό στάνταρ το υβριδικό σύστημα e:HEV.

Ο δίλτρος τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 184PS και ροπή 315Nm. Το ZR-V διαθέτει στάνταρ την προηγμένη σουίτα τεχνολογιών Honda SENSING 360 της εταιρείας.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Normal, Sport, Eco και Snow ανάλογα με τις συνθήκες και τις διαθέσεις του.

Premium εσωτερικό με έμφαση στην ποιότητα υλικών συναντάμε και στο ZR-V. Εκλεπτυσμένη αισθητική, μαλακές υφές, άψογο φινίρισμα, λειτουργικότητα, πρακτικότητα και άνεση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Μία οθόνη 9 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του διευρυμένου άνω τμήματος του ταμπλό και εκτείνεται σε όλο το πλάτος της καμπίνας, επιτείνοντας την αίσθηση της ευρυχωρίας.

Η διαιρούμενη κεντρική κονσόλα σχεδιασμένη για το ZR-V, ενσωματώνει τον επιλογέα ταχυτήτων και το διακόπτη του χειρόφρενου, τα οποία είναι τοποθετημένα με γνώμονα την εργονομία. Ο επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire έχει επανασχεδιαστεί με μοναδικό σχήμα και κίνηση για κάθε μπουτόν, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Το νέο Honda ZR-V προσφέρεται στη χώρα μας σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις και οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
ZR-V Elegance: 44.700 ευρώ
ZR-V Style: 48.500 ευρώ
ZR-V Sport: 51.800 ευρώ
ZR-V Advance: 55.800 ευρώ

Honda e:Ny1

Το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1 συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της Honda στo C-SUV segment και αποτελεί το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας μετά το λιλιπούτειο Honda e. Το e:Ny1 χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε ηλεκτρικά οχήματα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Με εκτιμώμενη αυτονομία που αγγίζει τα 412km, το e:Ny1 δηλώνει δυναμικό «παρών» στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αποδίδει 204PS και 310Nm ροπής, με τη μπαταρία ιόντων λιθίου να έχει χωρητικότητα 68,8 kWh και να είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του e:Ny1. Διαθέτει ταχεία φόρτιση μέχρι 100 kW με τη χρήση ταχυφορτιστή DC και υποδοχή CCS και χρειάζεται μόλις 45 λεπτά για να ανακτηθεί η ενέργεια από 10% έως 80%. Έτσι, μπορούν να προστεθούν 100 km αυτονομίας σε μόλις 11 λεπτά. Σε οικιακό φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος AC, η φόρτιση 10-80% πραγματοποιείται σε 6 ώρες.

Στο εσωτερικό του e:Ny1, η πολυτέλεια και η ποιότητα κυριαρχούν, ενώ δόθηκε έμφαση στην επίτευξη υψηλών επιπέδων άνεσης και ποιότητας σε σύγκριση με άλλα compact SUV. Εμπνευσμένη από τη φύση, η καμπίνα προσφέρει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με απαλό φωτισμό. Στην ολοκαίνουρια κεντρική κονσόλα εντυπωσιάζει η μεγάλη οθόνη αφής 15,1 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, η οποία παρέχει πρόσβαση στα μενού του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τη συνδεσιμότητα και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Το e:Ny1 διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Οι παρακάτω τιμές δε συμπεριλαμβάνουν την κρατική επιδότηση.
e:Ny1 Elegance: 53.900 ευρώ
e:Ny1 Advance: 58.300 ευρώ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σημαντική πρωτοβουλία από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκης, κατά την οποία θα προσφέρεται χωρίς καμία επιπλέο χρηματική επιβάρυνση για τα μοντέλα υβριδικής τεχνολογίας e:HEV και e:PHEV, πενταετή επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης, πενταετή επέκταση πανευρωπαϊκής οδικής βοήθειας μέσω του προγράμματος Honda Assist και 8 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης (ή 160.000km) για διατήρηση του 70% και άνω της χωρητικότητας της μπαταρίας υψηλής τάσης.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ένα νέο προωθητικό πρόγραμμα για τα καινούρια μοντέλα της Honda, το οποίο περιλαμβάνει χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιδοτούμενο επιτόκιο μόλις 2.9% (40% προκαταβολή, έως 60 μήνες εξόφληση) και 5 χρόνια δωρεάν service, κάτι που σημαίνει εργασία και ανταλλακτικά προγραμματισμένης συντήρησης.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις