Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

WRC: Πάει για το «ντάμπλ» η VW στο Ράλι Ισπανίας (VIDEO)

WRC: Πάει για το «ντάμπλ» η VW στο Ράλι Ισπανίας (VIDEO)

Τρεις μόλις εβδομάδες μετά το Ράλι Γαλλίας και το WRC μετακομίζει στην πόλη Salou της Ισπανίας, για τον 12ο και προτελευταίο αγώνα για το 2013.

Με τον τίτλο των Οδηγών να έχει κριθεί και να έχει ήδη «καρφιτσωθεί» στο πέτο του Sebastien Ogier, το ερώτημα είναι αν η VW κατακτήσει σε αυτόν τον αγώνα το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, έτσι ώστε η ομάδα να κάνει το «ντάμπλ».

Επί της ουσίας και με δεδομένη τη βαθμολογική διαφορά, η VW χρειάζεται μόλις 6 βαθμούς για να «κουμπώσει» τον τίτλο των κατασκευαστών. Έτσι, με τον τελευταίο να είναι εξασφαλισμένος επί της ουσίας, ο αρχηγός της ομάδας, ο Jost Capito δεν έχει πρόβλημα να δηλώσει ότι οι οδηγοί του είναι ελεύθεροι να διεκδικήσουν ο καθένας για τον εαυτό του το καλύτερο.

Ωστόσο δεν θα έχουν και εύκολο έργο, με δεδομένο ότι ο Thierry Neuville τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και από ατυχία δεν έχει κερδίσει αγώνα, την ώρα που ο Dani Sordo θα κάνει το παν να πανηγυρίσει νίκη στα πάτρια εδάφη. Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι δύο προαναφερόμενοι οδηγοί είναι σπεσιαλίστες στην άσφαλτο.

Ωστόσο, ο αγώνας της Ισπανίας είναι μικτός και μάλιστα φέτος, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πέρυσι, τα πληρώματα αρχικά θα αγωνιστούν στην άσφαλτο και την τελευταία ημέρα στο χώμα. Η αλλαγή αυτή έχει προβληματίσει σε σχέση με τη σειρά εκκίνησης. Με το υπάρχον σύστημα εκκίνησης των ασφάλτινων αγώνων, ο επικεφαλής της κάθε ημέρας θα εκκινεί πρώτος την επόμενη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο επικεφαλής του ασφάλτινου σκέλους το Σάββατο το βράδυ να είναι αυτός που θα «καθαρίζει» τις χωμάτινες ειδικές την Κυριακή. Με αυτό σαν δεδομένο πολλοί φοβούνται πως το Σάββατο θα παιχτούν παιχνίδια τακτικής με στόχο την ευνοϊκότερη σειρά εκκίνησης την Κυριακή.

Κατά τα λοιπά, η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Παρασκευή το απόγευμα μπροστά από τον καθεδρικό ναό στην Βαρκελώνη και από εκεί τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε τρεις βραδινές ειδικές χωρίς κάποιο ενδιάμεσο σέρβις. Οι ειδικές αυτές είναι οι Querol, El Montmell και Riudecanyes 1.

Το Σάββατο, οι ειδικές διαδρομές θα είναι ίδιες με πέρυσι εξαιρουμένης Colldeju των 26 km, η οποία και είναι η περσινή Pratdip με ανάποδη φορά. Παράλληλα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί και η γνωστή El Priorat των 42 km., η οποία είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα. Tο δεύτερο πέρασμα από την Colldeju (8η και προτελευταία ε.δ. της ημέρας) θα αποτελέσει και την Power Stage του αγώνα.

Στο τέλος του σκέλους του Σαββάτου οι μηχανικοί θα έχουν μόλις 75 λεπτά στη διάθεσή τους για να μετατρέψουν τα αυτοκίνητα από ασφάλτινα σε χωμάτινα, για το τελευταίο σκέλος την Κυριακή. Οι ειδικές της ημέρας είναι τρεις επαναλαμβανόμενες με την Terra Alta να είναι μικτή (και άσφαλτος και χώμα).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε