Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

WRC: Θα τρέξει στην μεγάλη κατηγορία ο Kubica στο Ράλι Ουαλίας

WRC: Θα τρέξει στην μεγάλη κατηγορία ο Kubica στο Ράλι Ουαλίας

O Robert Kubica θα συμμετάσχει στην Ουαλία, στις 14-17 Νοεμβρίου, με ένα DS3 WRC της εργοστασιακής ομάδας Abu Dhabi Citroen.

Ο πρώην πιλότος Formula 1, που ως τώρα συμμετείχε στην κατηγορία WRC2, θα αναβαθμιστεί στην κορυφαία κατηγορία WRC για το φινάλε του πρωταθλήματος καθώς η Citroen θα του παραχωρήσει ένα εργοστασιακό DS3 WRC.

Πριν από το Ράλι Ουαλίας, ο 29χρονος Πολωνός θα επικεντρωθεί στην κατάκτηση του τίτλου στην WRC2 με το συνηθισμένο του Citroen DS3 RRC. Μια ενδεχόμενη νίκη του στο Ράλι Καταλονίας θα τον θέσει σίγουρα εκτός βολής του μόνου του αντιπάλου, του Abdulaziz Al-Kuwari από το Qatar, αλλά και μια δεύτερη θέση στην κατηγορία WRC2 θα είναι αρκετή. O Al-Kuwari θα τρέξει με Ford Fiesta RS WRC στο ισπανικό ράλι, αλλά θα επιστρέψει στο WRC2 στην Ουαλία.

Μιλώντας για την αναβάθμιση του Kubica στο φινάλε της σεζόν, ο επικεφαλής της Citroen Racing, Yves Matton, είπε: «Είναι αλήθεια ότι, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν έχει ακόμη πάρει τον τίτλο [στην κατηγορία WRC2]. Όμως ακόμα κι αν δεν τον κερδίσει στην Ισπανία, θα έχει κάνει και πάλι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Ως εκ τούτου αξίζει την προσπάθεια στο Ράλι Ουαλίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, χάρη στο κίνητρό του και την επαγγελματική του προσέγγιση, μπορεί να στοχεύσει σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Kubica δήλωσε ότι ανυπομονεί να κερδίσει εμπειρία από το ντεμπούτο του στο Ράλι Ουαλίας: «Το Ράλι Ουαλίας δεν ήταν στο αρχικό μου πρόγραμμα. Οπότε είμαι ευτυχής που θα έχω αυτή την πολύτιμη εμπειρία. Αυτή η μία και μοναδική συμμετοχή με την εργοστασιακή ομάδα είναι για μένα μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και μια μεγάλη δοκιμασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε