Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Οδηγούμε το πρωτότυπο VW Taigun

Οδηγούμε το πρωτότυπο VW Taigun

Το VW Taigun είναι ένα μικρό τετραθέσιο, προσθιοκίνητο SUV που θα ανταγωνιστεί το Fiat Panda Trekking και το Ford EcoSport από το 2016.

Τα εκθεσιακά πρωτότυπα έχουν την τάση να δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου αν τα δεις στον πραγματικό κόσμο, μακριά από τους προβολείς και τα ντεκόρ μιας έκθεσης αυτοκινήτου. Όμως, αν εξαιρέσουμε το χτυπητό μπλε χρώμα του, το Taigun δείχνει απόλυτα πειστικό μπροστά στα καφέ και τις βιτρίνες του Σαν Αντόνιο Αρέκο, μιας ήσυχης κωμόπολης της Αργεντινής. 

Αν το δεις από κοντά είναι αναμφισβήτητα Volkswagen, έχοντας ξεκάθαρες ομοιότητες με το μεγαλύτερο Tiguan. Οι τροχοί βρίσκονται στις άκρες του αμαξώματος, χαρίζοντας ασυνήθιστη οπτική αυτοπεποίθηση για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο – η οποία τονίζεται και από τους 17άρηδες τροχούς με τα λάστιχα 205/65, που γεμίζουν τους μεγάλους θόλους του.

Δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι το μικρό SUV θα μπει στην παραγωγή με μικρές μόνο αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση, η οποία είναι καρπός της συνεργασίας ανάμεσα στο κεντρικό σχεδιαστικό στούντιο της VW στο Βόλφσμπουργκ και τον –θυγατρικό πλέον– ιταλικό οίκο Giugiaro.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε