Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Δοκιμή: Nissan Qashqai 1.6 dCi 4wd

Δοκιμή: Nissan Qashqai 1.6 dCi 4wd

H γκάμα του Qashqai ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με ένα τετρακίνητο, ισχυρό και προσιτό μοντέλο κι ένα κινητήρα που αξίζει έπαινο.

Άλλη μια συνάντησή μας με το οικογενειακό crossover της Nissan, επ’ ευκαιρία της τετρακίνητης έκδοσης ντίζελ που έρχεται να ολοκληρώσει την γκάμα του Qashqai στην ελληνική αγορά. Άλλη μια ευχάριστη συμβίωση με ένα μοντέλο που δεν έγινε τυχαία εμπορική επιτυχία, και που κάθε φορά βρίσκεις ένα λόγο για πεις μπράβο. Όπως για παράδειγμα μου κάνει κάθε φορά πολύ καλή εντύπωση η θέση οδήγησης. Είμαι μεν ψηλά, με καλή ορατότητα, όμως σε σπορ θέση, με πολύ καλή πλευρική στήριξη.

Το τιμόνι και ο λεβιές «κουμπώνουν» αμέσως στα χέρια, σαν tailor made για μένα. Και το εκτιμώ ακόμη περισσότερο διότι είναι καλή και η αίσθηση και το feedback από όλα. Άλλο ένα κλασικά πετυχημένο ιαπωνικό κιβώτιο με ακριβές κούμπωμα, χωρίς να χρειάζεται δύναμη ή να σου περνά κραδασμούς στο χέρι.

Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι έχει το κατάλληλο βάρος για το χαρακτήρα του Qashqai και είναι ξεκούραστο γύρω από την ευθεία. Όπως και στα υπόλοιπα, οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι πιο γενναιόδωροι  απ’ ό,τι στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών, κάτι που ισχύει και για το πορτμπαγκάζ.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε