Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Δοκιμή: Seat Mii 60 PS

Δοκιμή: Seat Mii 60 PS

Τα αυτοκίνητα πόλης είναι ένα γλαφυρό παράδειγμα για το ρυθμό με τον οποίο προοδεύει η αυτοκίνηση.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν αδιανόητο ένα αυτοκίνητο, στις διαστάσεις και την τιμή του Mii, να συνδυάζει τόσο καλά την οικονομία με τους χώρους και το ασφαλές πάτημα στο δρόμο.

Η οδήγησή του είναι εύκολη και άνετη, χάρη στα μαλακά και ακριβή σε λειτουργία χειριστήρια, ενώ είναι όσο κόμπακτ πρέπει σε διαστάσεις ώστε να παρκάρεις εύκολα. Ο 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρας με τους 60 ίππους δεν είναι πολύ δυνατός, είναι όμως εύστροφος και σπιρτόζικος για να επιταχύνεις ικανοποιητικά από φανάρι σε φανάρι ή να αλλάζεις λωρίδες στην κίνηση της πόλης. Ο λεβιές δε θα σε προβληματίσει, έχοντας καλό κούμπωμα. Το τιμόνι του Mii δεν είναι πούπουλο, έχει όμως μια χαρά αίσθηση και κόβει όσο χρειάζεται.

Μόνο σε πιο ανοιχτό δρόμο θα αναζητήσεις περισσότερη δύναμη, κι αυτό επειδή το πάτημα στο δρόμο σε εντυπωσιάζει. Η λειτουργία της ανάρτησης και η ποιότητα κύλισης είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Ο θόρυβος από το μοτέρ και το δρόμο είναι πολύ καλά –για τα δεδομένα της κατηγορίας- μονωμένος, ενώ η ανάρτηση χωρίς να είναι μαλακή απορροφά πολύ καλά τις λακκούβες ανεξαρτήτως ταχύτητας. Αποκομίζεις με λίγα λόγια αίσθηση αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε