Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δοκιμή: Volvo V40 Cross Country D2

Δοκιμή: Volvo V40 Cross Country D2

Το νέο V40 Cross Country είναι η πρόταση της Volvo για ένα κόμπακτ οικογενειακό που θα έχει όχι μόνο premium στιλ και πολυτέλεια, αλλά και αντισυμβατικό, περιπετειώδη κι εκδρομικό χαρακτήρα.

Το Volvo V40 Cross Country είναι σοβαρό και πολύ μοντέρνο αυτοκίνητο συνάμα, πηγαίνοντας την ομολογουμένως πολύ πετυχημένη σχεδίαση του V40 ένα βήμα παραπέρα. Η βασική γραμμή έμεινε ανέγγιχτη, όμως είναι σε μια πιο άγρια και περιπετειώδη εκτέλεση. Το μεγαλύτερο ύψος είναι η σημαντικότερη αλλαγή στις αναλογίες της. Έχει φτάσει τα 1,46 m, με το μήκος στα 4,37 m και το πλάτος στα 1,78 m

Σε σχέση με το συμβατικό V40, οι αισθητικές αλλαγές έχουν να κάνουν με τα πλαστικά προστατευτικά που περιβάλλουν το αμάξωμα, τις ράγες οροφής, τους νέους προφυλακτήρες και τις διαφορετικές ζάντες. Η ουσία πάντως είναι η ανάρτηση που έχει ψηλώσει 2,2 πόντους, έτσι ώστε το Cross Country να μπορεί να «περπατήσει» λίγο πιο άνετα σε ένα βατό χωματόδρομο.

Από τα πρώτα κιόλας μέτρα που οδηγείς το Cross Country, καθίσταται σαφές ότι η ανάρτησή του ταιριάζει καλύτερα στα ελληνικά δεδομένα από εκείνη του συμβατικού V40, αφού έχει μεγαλύτερη διαδρομή και απορροφά καλύτερα τις λακκούβες. Μόνο σε πολύ κοφτές ανωμαλίες θα δυσανασχετήσει με δυνατό χτύπημα, αλλά χωρίς ιδιαίτερα έντονο κραδασμό.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε