Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οδηγούμε το νέο Opel Cascada

Οδηγούμε το νέο Opel Cascada

Κοιτάζοντας το Opel Cascada στις φωτογραφίες εύκολα το περνάς απλώς για το νέο ανοιχτό Astra, είναι όμως κάτι περισσότερο από αυτό.

Με μήκος σχεδόν 4,7 m, αποτελεί το μόνο μεσαίο τετραθέσιο cabrio που προέρχεται από μαζικό κατασκευαστή. Σε μια κατηγορία όπου σήμερα μεσουρανούν οι ανοιχτές εκδόσεις του Audi A5 και της Σειράς 3 της BMW, η Opel φέρνει ένα μοντέλο που προσφέρει σχεδόν τα ίδια χαρίσματα σε τιμή αντίστοιχη των σαφώς μικρότερων premium cabrio Audi A3, BMW Σειρά 1 κ.λπ. Το μεταξόνιο του Opel Cascada είναι μόλις κατά 40 mm μικρότερο από του Insignia (2,69 m), ενώ το εμπρός μετατρόχιο κατά 2 mm μεγαλύτερο και το πίσω ίδιο.

Τέτοιες διαστάσεις φέρνουν καλά νέα για το χώρο στο εσωτερικό, αφού το Cascada είναι πραγματικό τετραθέσιο, χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις για τους πίσω. Όμως, σε συνδυασμό με τις ενισχύσεις που αυξάνουν την ακαμψία του αμαξώματος στη στρέψη κατά 41% σε σχέση με το Astra TwinTop, έχουν καταλυτική επίδραση και στο βάρος. Τα περισσότερα από 1.600 kg του Opel Cascada δυσκολεύουν το έργο του κινητήρα. Όμως τουλάχιστον ο νέος 1.6 SIDI Turbo που είχαν τα αυτοκίνητα της παρουσίασης τα καταφέρνει μια χαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε