Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Οδηγούμε το νέο VW Golf GTI Performance

Οδηγούμε το νέο VW Golf GTI Performance

Το εξ ολοκλήρου νέο Golf GTI, στην πιο σπορ από τις δύο εκδόσεις του, έρχεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι, με εκτιμώμενη τιμή τα € 32.000.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να σε εντυπωσιάσει το νέο, έβδομης γενιάς Volkswagen Golf GTI. Πρώτα απ’ όλα, πωλείται στην Ευρώπη σχεδόν στην ίδια τιμή με το απερχόμενο μοντέλο, οπότε παραμένει σχετικά προσιτό.

Δεύτερον, έχει πολύ χαμηλότερα ασφάλιστρα –στην Ευρώπη πάντα– από το προηγούμενο GTI, κυρίως χάρη σε αυτή την παράξενη συσκευή που βρίσκεται στη μέση της μάσκας και μοιάζει με κάμερα. Πρόκειται για ένα ραντάρ ταχύτητας και απόστασης το οποίο, σύμφωνα με τη VW, θα σε σώσει από το να πέσεις με το αστραφτερό σου GTI πάνω στο προπορευόμενο αυτοκίνητο, πατώντας τα φρένα αντί για σένα. Εξ ου και η ένταξη σε πολύ χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία. 

Τρίτον –και αυτό είναι που πραγματικά μετρά– το νέο GTI είναι ένα εξαιρετικά εξελιγμένο και ολοκληρωμένο οδηγικά αυτοκίνητο. Και με αυτό δεν εννοούμε απλώς ότι είναι ασυνήθιστα ασφαλές και σταθερό στο όριο. Πράγματι είναι, αλλά είναι επίσης αιχμηρό σαν ξυράφι.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε