Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Το 2023 έρχεται η BMW XM, το πρώτο αυτοκίνητο με σύστημα ηλεκτροκίνησης και με υψηλές επιδόσεις

Το 2023 έρχεται η BMW XM, το πρώτο αυτοκίνητο με σύστημα ηλεκτροκίνησης και με υψηλές επιδόσεις

Με τους εορτασμούς της 50ής επετείου να συνεχίζονται, η BMW M GmbH βγάζει στην παραγωγή το πρώτο της αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας V8 βενζινοκινητήρας και ένας εξαιρετικά ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, χαρίζοντας στην BMW XM συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου κοντά στα 1,6 λτ/100 χλμ.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης αποδίδει συνολική ισχύ 480 kW/653 ίππων που παράγεται από τον συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσης με απόδοση έως 489 ίππων και του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με ισχύ έως 145 kW/197 ίππων.

Το σύστημα υποστηρίζεται από έναν πρόσφατα εξελιγμένο, κλασικά υψηλόστροφο V8 κινητήρα με προηγμένη τεχνολογία M TwinPower Turbo. Η μονάδα των 4,4 λίτρων διαθέτει πολλαπλή εξαγωγή σε διάταξη cross-bank και βελτιστοποιημένη διαδικασία διαχωρισμού λαδιού.

Ο οκτακύλινδρος κινητήρας υποβοηθείται στο έργο του από έναν ηλεκτροκινητήρα που ενσωματώνεται στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic.

Η παραγωγή της BMW XM θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του γκρουπ BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2022, πριν φτάσει στις αντιπροσωπείες όλου του κόσμου την άνοιξη του 2023.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις