Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Το BMW Group εξηλεκτρίζει το εργοστάσιο της Araquari

Το BMW Group εξηλεκτρίζει το εργοστάσιο της Araquari

Το BMW Group ενισχύει την παρουσία του στη Βραζιλία με τον εξηλεκτρισμό του εργοστασίου του στην τοποθεσία Araquari.

Μετά από ένα ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων όσον αφορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Βραζιλία πέρυσι, το BMW Group ανακοινώνει τώρα την τοπική παραγωγή της BMW X5, του πρώτου πολυτελούς plug-in υβριδικού μοντέλου που θα κατασκευάζεται στη Νότια Αμερική.

Το τεχνολογικά προηγμένο και ισχυρό όχημα θα παράγεται για την τοπική αγορά στο εργοστάσιο του BMW Group στην Araquari, πλέον των BMW X1, BMW X3 και BMW X4 καθώς και της Σειράς 3.

«Στο BMW Group, η παραγωγή ακολουθεί τη ζήτηση της αγοράς. Πέρυσι, το BMW Group Βραζιλίας κατέγραψε ρεκόρ ως προς το ποσοστό ηλεκτροκίνητων οχημάτων, το οποίο ανήλθε σε 25% στο συνολικό μείγμα των πωλήσεών του.

Επιπλέον, η BMW X5 ήταν το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της γκάμας BMW στη Βραζιλία. Επομένως, είναι εύλογη η απόφασή μας να κατασκευάζουμε την BMW X5 plug-in hybrid στη Βραζιλία», σχολίασε ο Michael Nikolaides, Επικεφαλής Δικτύου Παραγωγής και Logistics στο BMW Group.

«Δεσμευόμαστε στο να είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις τεχνολογίες. Στο πλαίσιο αυτό, τα PHEV αποτελούν και θα παραμείνουν σημαντικό μέρος των μοντέλων που προσφέρουμε. Τώρα, για πρώτη φορά, φέρνουμε αυτή την τεχνολογία σε μονάδα παραγωγής στη Νότια Αμερική.

Το εργοστάσιο του BMW Group στην Araquari διαθέτει μια ευέλικτη γραμμή παραγωγής. Είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι το εργοστάσιο αυτό θα είναι το μοναδικό που θα κατασκευάζει μοντέλα ICE (κινητήρες εσωτερικής καύσης), PHEV και Flex-fuel σε όλο το δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

Ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς, μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να παράγουμε υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε επόμενο στάδιο, θα κατασκευάζουμε οχήματα PHEV και ICE σε μία γραμμή».

Από το 2014, το BMW Group κατασκευάζει οχήματα για την αγορά της Βραζιλίας στην Araquari, στην πολιτεία Santa Catarina. Το εργοστάσιο διαθέτει δικό του τμήμα αμαξωμάτων, βαφείο, τμήμα συναρμολόγησης και διαδικασίες ελέγχου ποιότητας και logistics, μαζί με το Κέντρο Μηχανολογίας του BMW Group, το οποίο αποτελεί μέρος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Τον Δεκέμβριο του 2023, το BMW Group ανακοίνωσε ότι από το 2024 θα αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό του στην Araquari κατά 10%, ώστε η ετήσια παραγωγή να ανέλθει σε 11.000 μονάδες. Επιπλέον, το εργατικό δυναμικό αυξάνεται σταθερά και εκπαιδεύεται για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις