Site icon NewsIT
13:19 | 09.03.18

Master Chef: Master αλλά όχι Chef

Γρηγόρης Μελάς

Το ριάλιτι μαγειρικής προβάλλεται για δεύτερη σεζόν από το STAR καταφέρνοντας να ανεβάσει τις πτήσεις του σταθμού στους πίνακες τηλεθέασης. Μάλλον... διορθώνω: το ριάλιτι... σκέτο!

Γιατί το μόνο… μαγειρικό που υπάρχει είναι τα «μαγειρέματα» που κάνουν με σκοπό να τονίσουν τα ριάλιτι στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τις μαγειρικές ικανότητες των διαγωνιζομένων. Κάτι στο οποίο φαίνεται να αντιδρά και ο ίδιος ο…master του, η ξένη εταιρεία που έχει τα δικαιώματα, υποστηρίζοντας δικαιολογημένα ότι το τηλεοπτικό προϊόν του STAR δεν είναι το… κλασσικό «Master Chef»!

Δεν είναι τυχαίο που συγκρίνεται σε… πγιότητα με το «Power of love» αφού το ριάλιτι του ΣΚΑΪ έχει κερδίσει τηλεθεατές με την trash θεματολογία ενώ το «Master Chef» με την… trash στροφή του. Στροφή την οποία αρνήθηκε να κάνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφεύγοντας για χάρη της τηλεθέασης να… εξυπηρετήσει τους σκοπούς τους και να υπηρετήσει τη ριάλιτι εκδοχή του «παιχνιδιού μαγειρικής», όπως θέλουν να το αναφέρουν.

Εύλογα λοιπόν εκτιμάται ότι μετά το τέλος προβολής τους οι μεν νικητές στο dating show του ΣΚΑΪ θα προσπαθήσουν να… ζήσουν τον έρωτά τους, ενώ ο νικητής από το ριάλιτι του STAR θα πρέπει να πείσει για τις μαγειρικές ικανότητές του. Άλλωστε η μόνη διαφορά τους είναι ότι το ένα γυρίζεται στην Τουρκία και το άλλο στην Κηφισιά, αλλά το ίδιο trash τηλεοπτικό αποτέλεσμα προκύπτει από τους δύο… κατασκευαστές.

Βέβαια στο κανάλι της Κηφισιάς… πέρα βρέχει αφού το ριάλιτι (σκέτο!) καταφέρνει να σημειώσει υψηλές τηλεθεάσεις, οπότε μάλλον δεν… καίγονται που το «MasterChef» της φετινής σεζόν είναι master για την τηλεθέαση αλλά όχι chef…!

Τελευταίες ειδήσεις

Καμπάνες: Γυμναστήριο μετά τις γιορτές… αλλά με τηλε-βάρη και απωθημένα Ο Πανόπουλος και το κόλλημα με το παρελθόν Λιάγκας: πατέντα infotainment με κόπιράιτ OPEN: το πρωτάθλημα ξεκινά κι εκεί… κάνουν προπόνηση! Ο Καράβας με γυαλιά ηλίου και πείραμα «Λιανού» Το κουίζ της επιστροφής έχει σασπένς
Καμπάνα: Μυθοπλασία σε υπερπαραγωγή, 30+ σειρές και… ακόμα μετράμε Voice σε αγώνα δρόμου με τον ΣΚΑΪ να καραδοκεί Ψυχαγωγικές εκπομπές: τα κεφάλια μέσα και τα μανίκια ψηλά ΑΝΤ1 και ινφλουένσερς με σπόνσορινγκ μέιντ ιν Μαρούσι Παρασκήνιο με έντονη λογομαχία σε παραγωγή μυθοπλασίας
Καμπάνα: Σκληρός πόλεμος για την τηλεθέαση Η «Γκουέρνικα» του προγράμματος και τα πανηγύρια Καλημέρα Ελλάδα με Στάθη και Λιβαθυνού και ο αγώνας του Λιάγκα Prime time συμμαχίες και ο ΣΚΑΪ… μόνος του στο ρινγκ μετά τα δεμένα κορδόνια Ανοιχτά σενάρια για το ΟΡΕΝ και τον τηλεοπτικό χάρτη
Exit mobile version