Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αποφασισμένος να σκοτώσει; Προσπάθησε να γυρίσει το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ο 45χρονος δράστης του φονικού στο Κερατσίνι

Αποφασισμένος να σκοτώσει; Προσπάθησε να γυρίσει το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ο 45χρονος δράστης του φονικού στο Κερατσίνι

– Τι δηλώνει στο Newsit ο Παναγιώτης Παπανικολάου, Επιμελητής Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Νίκαιας
– Άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε η αστυνομία – “Τυχαία βρέθηκα εκεί. Ήμουν σε άμυνα”, λέει ο δράστης
– Πατέρας δυο παιδιών εργάτης στην ιχθυόσκαλα ο 45χρονος
– Πως έγινε η δολοφονία – Για “καρτέρι θανάτου” μιλάει ο πατέρας του θύματος στο Newsit
– Γνωστός για την αντιφασιστική του δράση ο 34χρονος Παύλος Φύσσας
– ‘Ερευνες της αστυνομία σε όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική
– Παγωμένος ο πολιτικός κόσμος – Θρήνος στο Κερατσίνι
– Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Νίκης

Τυχαία βρέθηκα στην περιοχή, υποστηρίζει τώρα ο δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Μάλιστα είπε ότι ήταν σε άμυνα. Η σύζυγός του, η οποία δήλωσε επίσης οπαδός της Χρυσής Αυγής, είχε υποστηρίξει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς της ζήτησε να εξαφανίσει ότι μπορούσε να τον ενοχοποιήσει και να προδώσει την κομματική του ταυτότητα.

Είπε ότι επσικεπτόταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα αλλά δεν ήταν μέλος της.

Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία. Τελευταία, εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου.

Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει;

Οπως δήλωσε στο Newsit o Παναγιώτης Παπανικολάου, Επιμελητής Νευροχειρουργικής Νοσοκομείου Νίκαιας

“σύμφωνα με αυτά που μας ειπαν οι συνάδελφοι που εξέτασαν το θύμα, ο 34χρονος ήρθε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμό, ήδη νεκρός δηλαδή, χωρίς καρδιακή λειτουργία. Εγιναν επίμονες προσπάθειες ανάνηψης οι οποίες δυστυχώς δεν απέδωσαν. Μια υπόθεση από τα χαρακτηριστικά του τραύματος είναι οτι ο δράστης επιχείρησε να στρίψει το μαχαίρι στην καρδιά του θύματος. Αυτό όμως θα το επιβεβαιώσει η ιατροδικαστική έκθεση επίσημα.
Η απλή μαχαιριά κάνει μια μικρή πύλη εισόδου. Αν δεν είναι μικρή και δεν ειναι ευθεία και έχει ανώμαλο σχήμα σημαίνει προσπάθεια στριψίματος του μαχαιριού”.

Ακούστε τι είπε στο NewsIT ο Επιμελητής Νευροχειρουργικής Νοσοκομείου Νίκαιας:

Η γυναίκα του 45χρονου, οδήγησε τους αστυνομικούς στον κάδο των απορριμάτων που υποτίθεται ότι είχε πετάξει ένα πτυσσόμενο γκλόμπ και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Όμως εκεί δεν υπήρχε τίποτα. Όταν την ρώτησαν αν τους λέει ψέμματα, εκείνη είπε πως εκεί τα είχε πετάξει. Όταν όμως της είπαν ότι αποκλείεται να τα έχουν πάρει τα απορριματοφόρα λόγω της απεργίας, εκείνη παραδέχθηκε ότι τα έχει δώσει σε μια εξαδέλφη της.

Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στο σπίτι της συγγενούς της.

Επίσης, ζητήθηκε από την εισαγγελεία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη.

Ο 45χρονος δράστης ανελαβε όλη την ευθύνη για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα αφού συνελήφθη από γυναίκα αστυνομικό στον τόπο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 45χρονος ομολόγησε ότι εκείνος σκότωσε με μαχαίρι τον 34χρονο, ενώ δήλωσε στους αστυνομικούς πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Όλο το χρονικό

Από την πρώτη στιγμή μετά την άγρια δολοφονία στο Κερατσίνι οι φίλοι του θύματος, αλλά και οι μάρτυρες της δολοφονίας είχαν μιλήσει για πολιτικά κίνητρα.

Ο πατέρας του 34χρονου υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο όπως ακούστηκε και έκανε λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον 30 ατόμων που «την έστησαν στο γιο μου και τα παιδιά».

Ο 34χρονος μουσικός είχε πάει με τη μνηστή του και φίλους του σε καφετέρια στην Αμφιάλη και παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού. Κάτι είπε κάποιος από την παρέα του για την Χρυσή Αυγή.

Αφού τελείωσε ο αγώνας, βγήκε έξω από την καφετέρια και υπήρξε διαπληκτισμός με κάποιους τους οποίους είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά όσοι άκουσαν τις συζητήσεις στην καφετέρια.

Στην περιοχή βρίσκονταν περίπου 30 ή και περισσότερα άτομα με στρατιωτικά παντελόνια. Δυο από αυτούς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κρατούσαν και ρόπαλα. Ο Παύλος Φύσσας, ανεβαίνει την Παναγή Τσαλδάρη με την κοπέλα του. Λόγω της προηγούμενης έντασης στην περιοχή έχουν φτάσει αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Όμως επειδή, είναι λίγοτεροι από τους συγκεντρωμένους, δεν επεμβαίνουν.

Ένα αυτοκίνητο κατεβαίνει την Παναγή Τσαλδάρη ανάποδα στο ρεύμα. Βγαίνει ο δράστης, πλησιάζει τον Παύλο Φύσσα και του καρφώνει το μαχαίρι στην καρδιά.

Την στιγμή που ο δράστης τράβηξε μαχαίρι, μια γυναίκα αστυνομικός της ΔΙΑΣ κατεβαίνει και τρέχει φωνάζοντας προς το σημείο του φονικού. Όμως το κακό έχει ήδη γίνει. Η γυναίκα, ρίχνει τον δράστη στο έδαφος του βάζει το όπλο στην πλάτη και του περνάει χειροπέδες. Εκείνος έχει προλάβει να πετάξει το μαχαίρι κάτω από ένα αυτοκίνητο. Όμως υπάρχουν μάρτυρες και το ματωμένο μαχαίρι παραδίδεται στην αστυνομία.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως οι φίλοι του θύματος προσπαθούσαν να σταματήσουν ταξί για να τον μεταφέρουν πιο γρήγορα σε νοσοκομείο αλλά κανείς δεν προσφέρθηκε.

Είδαν επίσης την κοπέλα του νεαρού να φωνάζει στους αστυνομικούς «αυτός είναι, πιάστε τον» δείχνοντας τον δράστη ο οποίος προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Οι μάρτυρες μιλούν για ακροδεξιούς που είχαν στόχο να χτυπήσουν τον 34χρονο που ήταν γνωστός για το αριστερό του παρελθόν και για τους αντιρατσιστικούς του στίχους.


Στο Κερατσίνι, δεν μπορούν να πιστέψουν όλα όσα έγιναν. Ανθρωποι κάθε ηλικίας περνούν από το σημείο της δολοφονίας και αφήνουν ένα λουλούδι. Φίλοι του Παύλου άνοιξαν και σελίδα στο facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ήταν ζωντανός 20 λεπτά!»: Φίλος του 34χρονου περιγράφει καρέ καρέ το φονικό στο Κερατσίνι

Μια δολοφονία που πάγωσε την Ελλάδα – Ομολόγησε ο δράστης – Μαχαίρωσε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα – Είπε ότι είναι Χρυσή Αυγή

Κασιδιάρης στη Βουλή: Δεν έχουμε καμία σχέση, οι κομματικοί δικαστές εισβάλουν στα γραφεία μας σα να είμαστε διαρρήκτες

Έρευνες σε όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική με εντολή εισαγγελέα

Θρήνος στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας – ΦΩΤΟ

Παππάς στο Newsit: και ‘γω δηλώνω Αρειανός τι σημαίνει αυτό…

Ομολόγησε ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα – Δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής

Χρυσαυγίτες πίσω από τη δολοφονία του Φύσσα καταγγέλει ο Δήμαρχος Κερατσινίου

Πως η γυναίκα αστυνομικός της ΔΙΑΣ συνέλαβε τον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

RIP Killahp: Η σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

«Έστησαν στο γιο μου καρτέρι θανάτου γιατί κατηγόρησε Χρυσαυγίτες» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα του 34χρονου που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

 Ποιός ήταν ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

 Του κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά – 34χρονος νεκρός μετά από καβγά στο Κερατσίνι – Χρυσαυγίτης ο δράστης λένε φίλοι του, αρνείται κάθε εμπλοκή η Χ.Α.

Άγριο έγκλημα στο Κερατσίνι – 45χρονος μαχαίρωσε 34χρονο σε καφετέρια – Στο χώρο της Χρυσής Αυγής ο δράστης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε