Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποφυλακίζεται ο Λ. Λαυρεντιάδης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με εγγύηση 500.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Α.Τ. της περιοχής του το Συμβούλιο Εφετών έδωσε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη 19 μήνες μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank.

To βούλευμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital, κάνει δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που στηριζόταν κυρίως στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει.

Τον τελευταίο καιρό ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση στο στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.
Μια από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και που σύμφωνα με την πλευρά Λαυρεντιάδη αποδείκνυαν την κακή κατάσταση της υγείας του
Την αποφυλάκιση υπό όρους είχε προτείνει και ο εισαγγελέας Εφετών, ωστόσο υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και έτσι υποβλήθηκε νέο αίτημα που αφορούσε το 18μηνο προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο εφετών.

Η αποφυλάκιση αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Οι δικηγόροι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γιώργος Σπακουρής τονίζουν σε γραπτή τους δήλωση:

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με Πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Βρυώνη και μέλη τις κ.κ. Παναγιώτα Σιδέρη και Γεωργία Σταμάτη, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με περιοριστικούς όρους. Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση (Αριστοτέλειες αρετές του Δικαίου) και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του. Πρέπει να τονισθεί ότι το θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη και διατρανώνει την αθωότητα του.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε