Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αποκαλύψεις χωρίς τέλος για τον Λιάπη – Έκλεβε και από το ρολόι της ΔΕΗ!

Αποκαλύψεις χωρίς τέλος για τον Λιάπη – Έκλεβε και από το ρολόι της ΔΕΗ!

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις παρανομίες του Μιχάλη Λιάπη και το σαλέ του στην Ευρυτανία.

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο πρώην υπουργός εδώ και χρόνια δηλώνει πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του κτίσματος ώστε να μην αποδίδει φόρους και δημοτικά τέλη χιλιάδων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα στοιχεία για το συγκεκριμένο ακίνητο, που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα και του ανήκει κατά 50%, προκύπτουν τα εξής εντυπωσιακά δεδομένα:
– Το σπίτι στο Μεγάλο Χωριό διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί οι οποίοι ωστόσο, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη. Μάλιστα, οι λογαριασμοί στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.

Η οικογένεια Λιάπη πλήρωνε επί χρόνια μικρότερους λογαριασμούς κλέβοντας τον δήμο της περιοχής ο οποίος είχε πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του σαλέ

– Η μια παροχή ρεύματος με αριθμό 4/42106881-01 αφορά 90 τετραγωνικά μέτρα κτίσματος και είναι παλαιά. Ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα του Μάρκου Λιάπη. Η δεύτερη παροχή ρεύματος πάλι στο Μεγάλο Χωριό, για το ίδιο ακίνητο, έχει ημερομηνία πρώτης σύνδεσης 3/7/2012, δηλαδή προν από 1,5 χρόνο. Είναι πάλι στο όνομα του Μάρκου Λιάπη και αφορά κτίριο 114 τ.μ.
– Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στο πρώτο ρολόι της ΔΕΗ, που είναι μονοφασική γραμμή, τον τελευταίο καιρό καταγράφηκε κατανάλωση ρεύματος γύρω στις 800 κιλοβατόρες, ενώ στο δεύτερο που αφορά το μεγάλο ρολόι και είναι τριφασική γραμμή, έγινε κατανάλωση γύρω στις 1500 κιλοβατόρες.
– Και οι δυο παροχές ρεύματος εμφανίζονται να είναι οικιακής χρήσης και όχι γενικής χρήσης, όπως συμβαίνει όταν αφορά επαγγελματικούς χώρους. Αυτό είναι νόμιμο τώρα που χρησιμοποιείται το κτίριο ως κατοικία, όχι όμως τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται ότι ήταν ξενώνας.

Από τα παραπάνω προκύπτει το ερώτημα γιατί μέχρι τον Ιούλιο του 2012 το κτίριο των 233 τ.μ.φαίνεται να λειτουργούσε με μονοφασική γραμμή και στον λογαριασμό της ΔΕΗ αναγράφονται μόλις 90τμ.; Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα από την πραγματική επιφάνεια.

Διαβάστε

Στη “γωνία” ο Μιχάλης Λιάπης – Ψάχνει το εξοχικό και το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ξενοδόχοι ξεσπούν για το εξοχικό του Λιάπη: “Κάποιοι δεν ελέγχθηκαν κι εμάς μας μετρούσαν και τον πόντο!”

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξενώνα Λιάπη και για το σπίτι Καμμένου

Ευρυτανία: Ποιος… πασίγνωστος τουρίστας φιλοξενήθηκε στον ξενώνα του Μιχάλη Λιάπη; Δείτε την απάντηση με εικόνα!

Και τώρα θα κρυφτεί στον… ξενώνα; Η Κομισιόν ζητά από τον Λιάπη να επιστρέψει τα χρήματα της επιδότησης!

Εδώ ξενώνας, εκεί ξενώνας, πού είναι ο ξενώνας; – Νέα στοιχεία για το σαλέ του Λιάπη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε