Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έστειλαν παγιδευμένο φάκελο στον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής

Ο Δημήτρης Χωριανόπουλος
Ο Δημήτρης Χωριανόπουλος, δεξιά στη φωτογραφία, σε συνέντευξη με τον Τάσο Τέλογλου

Μυρίζει… τρομοκρατία η υπόθεση με τον παγιδευμένο φάκελο που βρέθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κέντρο διαμονής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο παγιδευμένος φάκελος επρόκειτο να φτάσει στα χέρια του Δημήτρη Χωριανόπουλου, του πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες. Αλλά δεν έφτασε ποτέ, γιατί οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ τον εντόπισαν, κάλεσαν πυροτεχνουργούς και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Ως αποστολέας εμφανίζεται ο αδερφός του, ενώ η διεύθυνση όπου επρόκειτο να φτάσει το δέμα ήταν σε σπίτι στα Πατήσια, όπου ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής έμενε πριν από 10 χρόνια.

Το δέμα είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής όταν ο φθινόπωρο του 2009 είχαν συλληφθεί τα πρώτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στο σπίτι – γιάφκα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Το πρόσωπο “στόχος” οδηγεί στο (πρώτο) συμπέρασμα πως πίσω από την υπόθεση δεν αποκλείεται να βρίσκονται ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Άλλωστε, η αποστολή παγιδευμένου φακέλου έρχεται λίγες μέρες μετά τις προκηρύξεις που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και ενώ ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση, κάνει απεργία πείνας και κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν αποφυλακίζεται.

Το χρονικό

Άρωμα τρομοκρατίας και μάλιστα εξ Ιταλίας έχει η υπόθεση με τον παγιδευμένο φάκελο που βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Την ώρα που οι υπάλληλοι μετέφεραν δέματα και πακέτα, ένας φάκελος έπεσε στο πάτωμα και ανεφλέγη.

Αμέσως, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία Velcro, «κριτς κρατς», (που χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Σημειώνεται πως η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI που παλιότερα, σε ένδειξη συμπαράστασης στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε στείλει παγιδευμένους φακέλους στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού (στις 31 Μαρτίου του 2011) αλλά και στον Χάρη Καστανίδη, όταν ακόμη ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.


Η αστυνομία παρακαλεί εάν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγιδευμένος φάκελος στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ – Πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο παραλήπτης – Μύρισε… τρομοκρατία

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι δημοσιογράφου

Οι “Πυρήνες” ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στη Δάφνη

Απίστευτη επιστολή Ρωμανού μέσα από τη φυλακή

Προφυλακιστέοι οι δύο “Πυρήνες” για τη ληστεία στον Πυργετό Λάρισας

Ετοίμαζαν τρομοκρατικά “αντίποινα” για τις συλλήψεις του Βελβεντού

Είχαν αφήσει παντού το DNA τους – Τα νέα στοιχεία για τα 2 μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που έπιασε η αντιτρομοκρατική

Το χρονικό με τα πακέτα – βόμβες των Πυρήνων προς τις πρεσβείες

Σακίδια με… άρωμα τρομοκρατίας – Αναζητούν και… ληστές του Βελβεντού στα βίντεο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε