Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Έτσι πούλαγαν τα ναρκωτικά στα στέκια της Μυκόνου-Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κυκλοφορούσαν με ένα μικρό μαύρο αυτοκίνητο, μια μηχανή και με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι. Είχαν έτοιμο το “εμπόρευμα” και με συνοπτικές διαδικασίες έκαναν την ανταλλαγή χωρίς να φοβούνται το παραμικρό. Τα μέλη της σπείρας της Μυκόνου, είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλο σχεδόν το νησί.

Πουλούσαν κοκαΐνη, MDMA και ακατέργαστη κάνναβη όλες τις ώρες της ημέρας, μέσα και έξω από τα πιο γνωστά μαγαζιά και ξενοδοχεία, σε ανθρώπους υπεράνω υποψίας.

Σύμφωνα με τα όσα υπάρχουν στο φάκελο της δικογραφίας, στοιχεία του οποίου δημοσιεύει η εφημερίδα SPIRTO,
οι τρεις συλληφθέντες, είχαν ξεκινήσει την επικερδή παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από τις αρχές Ιουνίου.
Πήγαιναν στα προκαθορισμένα ραντεβού που έκλειναν τηλεφωνικά, όλες τις ώρες της ημέρας.

Συναντούσαν τους πελάτες στον δρόμο, σε club, σε ξενοδοχειακές μονάδες, σε πολυκαταστήματα ακόμη και σε σουβλατζίδικα. Η ταρίφα ήταν γνωστή και μη διαπραγματεύσιμη.
Όσοι ήθελαν να διασκεδάσουν ήταν αποφασισμένοι να πληρώσουν όσο – όσο τις παράνομες ουσίες και δεν έμπαιναν σε παζάρια. Ένα γραμμάριο κοκαΐνης κόστιζε 100-120 ευρώ, ανάλογα με το ποιος την αγόραζε.
Στην ίδια τιμή πουλούσαν και το MDMA ενώ η ακατέργαστη ινδική κάνναβη ήταν πιο προσιτή οικονομικά αφού το γραμμάριο δεν ξεπερνούσε τα 30 ευρώ.

Οι πελάτες ήταν διασκορπισμένοι σε όλες τις in περιοχές της Μυκόνου. Στη Χώρα, στο Νέο Λιμάνι, στον Πάνορμο, στον Ορνό, στα Χουλάκια, στην Φτελιά, στα Παραδείσια, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας…
Στην δικογραφία, αναφέρονται αναλυτικά οι συναντήσεις των φερόμενων ως εμπόρων σε τουλάχιστον 7 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και σε 8 νυχτερινά μαγαζιά στα οποία δημιουργείται κάθε βράδυ το αδιαχώρητο.
Οι προμηθευτές είχαν στην κατοχή τους δυο κινητά τηλέφωνα με τα οποία έκλειναν τα ραντεβού και κλείδωναν τις παραγγελίες.

Φυσικά χρησιμοποιούσαν διάφορες κωδικές ονομασίες για το είδος των ναρκωτικών που επιθυμούσε ο πελάτης,
ενώ οι πιο άγνωστοι επιβαρύνονταν και με “καπέλο” 50 ευρώ για την μεταφορά των ουσιών.
Ανάλογα με το εύρος του πορτοφολιού, οι κατηγορούμενοι έκαναν τις δικές τους υπερβάσεις.
Δέχονταν να παραδώσουν το… εμπόρευμα μπαίνοντας οι ίδιοι στα μεγάλα ξενοδοχεία και με την πρόφαση της φιλικής επίσκεψης ανέβαιναν στο δωμάτιο ή την σουίτα του αγοραστή και έκαναν την ανταλλαγή με απόλυτη ασφάλεια.
Στον νόμο της παρανομίας ακολουθείται πιστά το motto : “το καλύτερο ξεκάρφωμα είναι το κάρφωμα”.
Έτσι , αρκετές παράνομες συναλλαγές γίνονταν ακόμη και σε πάρκινγκ πολυσύχναστων πολυκαταστημάτων
που ήταν γεμάτα από κόσμο που έκανε τα ψώνια του χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί το παραμικρό.

Κάποιοι θέλοντας να καλύψουν την παράνομη αγορά, έκλειναν το ραντεβού στις τουαλέτες ψητοπωλείου,
ενώ πολλά deal γίνονταν στο πίσω μέρος των μεγάλων club του νησιού, την ώρα που στο εσωτερικό οι θαμώνες έπιναν, χόρευαν και διασκέδασαν .

Ποιοι ήταν οι πελάτες

Οι 47 καταγεγραμμένες συνομιλίες από τα κινητά των μελών της σπείρας αποκαλύπτουν και την ταυτότητα των ανθρώπων που πλήρωναν αδρά τις ναρκωτικές ουσίες για τους ίδιους και τους φίλους τους.
Στην άτυπη αυτή λίστα της δικογραφίας συναντάμε γιατρό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, έναν επαγγελματία παίκτη του πόκερ, ένα στέλεχος μια ποδοσφαιρικής ΠΑΕ, έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, τον γιο ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έναν μποξέρ, έναν οικονομικό διευθυντή εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο των Media, έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, έναν υπάλληλο από τον χώρο της ναυτιλίας και ένα επιχειρηματία που ασχολείται με το εμπόριο κρεάτων.

Αρκετές από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν συναλλαγές με αλλοδαπούς που ήταν γνωστοί στους πωλητές με τα μικρά τους ονόματα ενώ οι αστυνομικοί δεν έχουν ταυτοποιήσει ακόμη αρκετές παραδόσεις σε αλλοδαπούς που χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα της χώρας τους.

Πηγή: Εφημερίδα Spirto

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε