Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου: To tweet του βουλευτή – Ελεύθερος ο 24χρονος – “Νικήσαμε!” φώναξε ο δικηγόρος του

Ο 24χρονος κατά την έξοδό του από τον Εισαγγελέα - Φωτό newsIT
Ο 24χρονος κατά την έξοδό του από τον Εισαγγελέα - Φωτό newsIT

– Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 24χρονος συλληφθείς, που αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου
– “Νομιμότητα απέναντι στη βία” είναι το μήνυμα που έστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
– Τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο τριμελές, απ’ όπου αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου, ενώ κατηγορείται για δύο πλημμελήματα
– “Είναι ο μόνος που προστάτευσε τον Κουμουτσάκο” υποστηρίζει ο δικηγόρος του 24χρονου 
– Δεκάδες Πόντιοι και φίλοι του 24χρονου συγκεντρώθηκαν στην Ευελπίδων για να στηρίξουν τον συλληφθέντα
– Έντονη… κυβερνητική δυσφορία για την αντίδραση της αστυνομίας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου
– “Μην κοροϊδευόμαστε, υπήρξαν αδράνειες” λέει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
– “Έβλεπαν μπροστά τους να χτυπούν έναν άνθρωπο και δεν παρενέβησαν, έχουν βαρύτατες ευθύνες” λέει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης εχει ήδη πάρει η υπόθεση του 24χρονου που συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Ίλιον, για την επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου έξω από την Βουλή. Ο ίδιος συνεχίζει να υποστηρίζει πως απλά ήθελε να προστατέψει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας έτσι να δικαιολογήσει το “κεφαλοκλείδωμα” στον “γαλάζιο” βουλευτή.

Η αστυνομία από την πλευρά της θεωρεί πως ο 24χρονος συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και πως προσπαθούσε να… καθυστερήσει την φυγή του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να δεχθεί σκληρότερη επίθεση.

Η ερμηνεία αυτή βασίζεται από το γεγονός πως ο νεαρός, όταν πιάνει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, δεν τον οδηγεί προς τους άνδρες της Αστυνομίας, αλλά προς το πλήθος των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η τραμπούκικη επίθεση με χτυπήματα και γροθιές.

Η σύλληψη έγινε όπως προαναφέραμε χθες το απόγευμα, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη τεσσάρων ακόμη υπόπτων. Πρώτος… στη λίστα είναι ο νεαρός με το καπέλο, του οποίου το πρόσωπο φαίνεται ξεκάθαρα στις εικόνες, με τα στοιχεία του να είναι πλήρως ταυτοποιημένα από τους αστυνομικούς.

Άμεση παραπομπή!

Ο εισαγγελέας αποφάσισε την άμεση παραπομπή σε δίκη του 24χρονου, με την διαδικασία του αυτοφώρου. πρόκειται για μία σοβαρή εξέλιξη και το γεγονός της επίσπευσης των διαδικασιώβν, δείχνει πως ο εισαγγελέας συμφωνεί με την εκδοχή της αστυνομίας, ότι δηλαδή ο 24χρονος συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου!

Πριν από λίγη ώρα ο νεαρός παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο τριμελές, με τον ίδιο, όπως προαναφέραμε, να συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν είχε καμία εμπλοκή και πως προσπάθησε απλά να προστατέψει τον βουλευτή. Αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου.

Τις θέσεις του πελάτη του επανέλαβε ο δικηγόρος του 24χρονου Νίκος Πούης: “Δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και φάνηκε άλλωστε. Το μόνο που έκανε ήταν να προστατεύσει πάρα πολύ, όπως δεν έκανε κανένας άλλος, ούτε το επίσημο κράτος, τον κύριο Κουμουτσάκο. Σήμερα είναι μια πρώτη νίκη, όχι μόνο δική του, αλλά του Ποντιακού ελληνισμού έναντι όσων προσπάθησαν να τον εμπλέξουν με φασιστικά φαινόμενα. Σε λίγες ημέρες θα αθωωθεί πλήρως και τότε θα λάμψει ολοκληρωτικά η αλήθεια. Δεν έχουμε καμία σχέση με το θέμα, έγινε αυτό που προκύπτει από την κοινή λογική, Υπήρξε απόλυτη προστασία του κυρίου Κουμουτσάκου, μόνο από αυτόν τον άνθρωπο και από κανέναν άλλον, όπως είδαμε όλοι μας”.

Υποστηρίζει ακόμη πως ο 24χρονος δεν γνώριζε τους Χρυσαυγίτες που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας: “Δεν έχει καμία σχέση. Ούτε προσωπική ούτε πολιτική”, ξεκαθαρίζει ο κ. Πούης.

Ο 24χρονος κατά την έξοδό του από τον Εισαγγελέα - Φωτό newsIT

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να ανφέρουμε, είναι πως έχει διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί το γιατί ο Γιώργος Κουμουτσάκος βρέθηκε στη Βουλή χωρίς αστυνομική συνοδεία (σ.σ. εφόσον σαν βουλευτής την δικαιούται). Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν αυτό έγινε κατόπιν εντολής του ιδίου του κ. Κουμουτσάκου ή όχι…

Δείτε τι λέει στην κάμερα του newsit.gr ένας φίλος του 24χρονου:

 To tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου

Τη νομιμότητα απέναντι στη βία προτάσσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε μήνυμά του, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε την Πέμπτη κατά τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει: «Απ´ την αρχή έως το τέλος θεσμική στάση. Νομιμότητα απέναντι στη βία. Όπως αρμόζει στη δημοκρατία που έχει “πατρίδα ελληνική”». 

Κυβερνητική ενόχληση για την αδράνεια της αστυνομίας και ΕΔΕ

Την ίδια ώρα, από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζονται έντονα παράπονα για την δράση (ή για να το πούμε πιο σωστά την αδράνεια) της αστυνομίας την ώρα που ο Γιώργος Κουμουτσάκος δέχονταν την χυδαία επίθεση. Και μάλιστα από τα πλέον επίσημα “χείλη”.

“Οι τέσσερις εξαφανίστηκαν χθες για να μην προσαχθούν στο αυτόφωρο, αλλά δήμερα θα συλληφθούν”, τόνισε ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα του skai, αναφερόμενος στους υπόπτους που κρύβονται από χθες για να διαφύγουν την σύλληψη. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ήδη έχει συλληφθεί ένας 24χρονος για την χυδαία επίθεση εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έξω από την Βουλή.

Μην κοροιδευόμαστε, υπήρξαν αδράνεις. Θα πρέπει να διορθωθούν αυτές οι αντιλήψεις της αδράνειας και όποιων τακτικών εφαρμόζονταν παλαιότερα. Η αστυνομία πρέπει να προστετεύει τον πολίτη και να μην αφήνει ακραίες συμπεριφορές” συμπλήρωσε ακόμη ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος επίσης τόνισε πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησαν οι αστυνομικοί.

Δεν πιστεύουμε ότι η αστυνομία πρέπει να έχει ούτε στάση απαθή, αλλά ούτε και επιθετική. Πρέπει οι αστυνομικοί να λειτουργούν με σύνεση αλλά και δυναμικά όπου χρειάζεται, όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες. Δεν πρέπει όμως να δρουν όπως θέλουν“, δήλωσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας πως οι έρευνες για τον εντοιπισμό των δραστών συνεχίζονται αδιάκοπα.

“Χτενίζουμε την Αθήνα και όχι μόνο για τους δράστες και σήμερα θα ερευνηθούν και τα υπόλοιπα σπίτια αλλά και οι πολιτικές και τυχόν εγκληματικές σχέσεις που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν θα ανεχθούμε κάποιοι να παρεισφρύουν σε ειρηνικές συγκεντρώσεις, να τις καπηλεύονται και να δημιουργούν προβλήματα”, τόνισε ο Νίκος Τόσκας.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε πως ενημερώνει συνεχώς τον Αλέξη Τσίπρα: “Είναι υποχρέωσή μου να παρέχω συνεχή ενημέρωση στον Πρωθυπουργό. Είμαι σε επικοινωνία με την Κυβέρνηση και να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει ανοχή εκεί που δεν πρέπει. Σε περιπτώσεις όπως η προχθεσινή δεν θα υπάρξει ανοχή”.

Δυσφορία και από Κουρουμπλή!

Εκτός όμως από τον Νίκο Τόσκα και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εμφανίστηκε ενοχλημένος με την στάση της αστυνομίας, μιλώντας νωρίτερα στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο.

“Έβλεπαν μπροστά τους να χτυπούν έναν άνθρωπο και δεν παρενέβησαν, έχουν βαρύτατες ευθύνες”, τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στο επεισόδιο με τον Κουμουτσάκο από πλευράς της αστυνομίας, που όφειλαν να παρέμβουν και δεν παρενέβησαν, έχουν απόλυτη ευθύνη γιατί άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους“, τόνισε ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μάλιστα να σημειώσουμε πως είναι ο πολιτικός προϊστάμενος και της ΕΛΑΣ.

“Μου περιγράφουν ότι υπήρχαν αστυνομικοί που έβλεπαν να δέρνουν έναν άνθρωπο και αδιαφόρησαν. Αν μέσα στην αστυνομία υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν να δέρνουν έναν οποιοδήποτε άνθρωπο και δεν παρεμβαίνουν, πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Περιμένω την έρευνα και η ηγεσία θα είναι πολύ αυστηρή” συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, πριν δώσει και μία ακόμη εκτίμηση.

“Δεν θέλω να προδικάσω, αλλά επειδή έχω εμπειρία, όλοι ξέρουμε ότι διαχρονικά υπήρχαν στεγανά σε αυτούς τους χώρους και πρέπει να σπάσουν”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Κώστας Στάμου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε